Следвайте ни

Отличиха трима журналисти с почетен знак на президента

viber icon

Почетен знак на президента на Република България Румен Радев получиха трима доказани през годините професионалисти в журналистическия бранш.  Отличието се връчи на проф. д-р Лилия Райчева - преподавател във Факултета по „Журналистика и масова комуникация“ в СУ „Св. Климент Охридски“, режисьора Милен Гетов и на журналистката Даниела Кънева.

„С малко изключения и много изпитания във времето България винаги е била земя на силни журналисти. Казват, че сме четвъртата власт. Власт е дума, към която не е хубаво да принадлежиш в днешно време никъде по света, но аз мисля, че журналистиката е призвание. Постоянно действащата истинска демокрация на една държава е нейната журналистика“, каза Даниела Кънева на церемонията, която се проведе на „Дондуков“ 2.

Самият президент изтъкна, че чистата и смела журналистика е тази, която е съюзник на нацията в търсенето на истината. Че тя защитава правата на хората и ценностите на всеки народ.

Държавният глава подчерта увереността си, че подобни оценки на признание само биха мотивирали младите журналисти, които тепърва започват професионалния си път, да работят усърдно с чиста съвест и без цензура.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ТОТО

ТОТО

19.11.2020 | 13:58

КЪНЕВА Е ЧЕНГЕ!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?