Следвайте ни

Откриха нарушения и в други хазартни игри освен лотариите

viber icon

инансовата инспекция е установила нарушения не само при частните лотарийни игри, а и при други видове хазарт, съобщи финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от БНР.

 

"Финансовата инспекция е на път да издаде окончателен доклад. Около 560 милиона са нейните констатации. Оттук нататък детайли по отношение на самата инспекция можем да споделяме само с разрешението на прокуратурата, тъй като първоначално я възложи министърът на финансите, но впоследствие тя се превърна в задача, възложена от прокуратурата към финансовата инспекция. Т.е. резултатите от нея ще бъдат част от всички процеси, които се провеждат във връзка с досъдебните производства. Освен при лотариите има и при други игри", е цитиран да казва Горанов.

 

 

В началото на декември 2018 г. Горанов възложи на Комисията по хазарта проверка по сигнал за данъчно облагодетелстване. Тогава заявителят на сигнала и проверяваните не бяха оповестени, но месец по-късно финансовата инспекция излезе със заключението, че от плащане на по-ниски тарифи организатори на моментни игри са платили на бюджета поне 210 млн. лв. по-малко. По-късно прокуратурата удвои сумата, а бизнесменът с интереси в хазартния бизнес Васил Божков получи многобройни обвинения след свидетелства срещу него на доскорошните му съдружници от фамилия Найденови. Междувременно той отпътува за чужбина, а България предприема действия за връщането му. Парламентът пък промени закона, който забранява на частни оператори да организират лотарии.

 

Горанов подчерта днес, че ако спечелилите преди влизането в сила на промените в Закона за хазарта не са получили печалбите си, те имат право да заведат иск срещу хазартния оператор. Министърът каза, че не приема аргумента, че печалбите няма да бъдат изплатени при форсмажор, както е записано в общите условия на частните лотарии.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тарикат

13.02.2020 | 22:06

Само Божков ли има такава златна карта?? Имат и други бизнесмени от България. И ква стана тя?? Бачкат тука, правят пари и когато някой ги подгони с парите си отиват в друга държава,. Там инвестират създават продукт, а ние тука гледаме сериала в прахоляка който влиза от улиците ни. Трябва институциите малко да се замислят когато тръгват да рушат цели бизнес империи в България. Повече справедливост и по малко щети трябва да си нанасяме

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?