2374
Следвайте ни

От ПП описаха какъв ще е новият министър на здравеопазването

viber icon

От "Продължаваме промяната" описаха какъв ще е новият министър на здравеопазването. Не разкриха обаче името му, нито от коя партийна квота ще бъде той.

"Министърът на здравеопазването трябва да е силен човек, да има емпатия. В тази посока имаме добри идеи", заяви по БНР Даниел Лорер от ПП, който беше спряган за министър на външните работи на съвсем първоначалния етап преди началото на преговорите.

Той не спести критики към подхода на здравното министерство през последните месеци относно пандемията и предприетите мерки. И даде заявка за друг тип здравна политика.

"Здравната битка започва тепърва, българското общество беше оставено да умира. Ще действаме с обяснителни мерки, обществото ни не е готово за задължителни мерки... В резултат на общо лошо здраве, на лоша болнична грижа и на един опасен вирус нашата смъртност е втора в света. Това е катастрофа за България", категоричен беше Лорер.

По думите на Лорер най-неотложната грижа на ПП е да се измисли как българинът да не прекара зимата на студено и как държавата да му помогне.

"Поемането на дългове не е проблем за българската икономика. Ние сме по-богати, отколкото си мислим, ако спрем кражбите и очевидното отклоняване на средства". Лорер загатна, че ще има смени в държавните регулатори, защото, по думите му, не контролират дейностите в държавата, както трябва, и това е един от проблемите.

"ПП навива ръкави и скача в битката с корупцията с ясното съзнание, че няма да е лесна", декларира Лорер.

 
Административната реформа, която планират управляващите, ще наложи невъзможност проектобюджетът на служебния кабинет да бъде изцяло адаптиран към този, който подготвят от ПП, каза още депутатът.

И той потвърди след Кирил Петков, че коалиционното споразумение е готово, изглаждат се само "стилистични детайли".

"Надяваме се коалиционните ни партньори, които имат по-сложни структури, да приемат тези документи, когато са готови, с необходимата скорост... Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението", коментира още Даниел Лорер от ПП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Сик

Сик

05.12.2021 | 17:12

Ами какво искате от една здравна система, която беше срината от една неграмотна сикаджийска мутра, която тръгна на прави стадиони и да закрива болници ?

Отговори
3 2
болна система

болна система

05.12.2021 | 16:09

Здравната ни система работи, но не в полза на пациентите си и обществото! Тя работи за едни феодали, които натрупаха милиони от нещастието на хората. Лекарите, които реално лекуват, получават по 800-1000 лв заплати, а тези феодали получават по 60-70 хиляди. на месец. Нужна и неотложна е цялостна реформа в начина на работа и финансиране на лечебните заведения и заплащането на медицинския персонал!

Отговори
6 3
един обикновен българин

един обикновен българин

05.12.2021 | 16:06

за тези , които си спомнят юпитата, царя и соломончо-щяха да ни оправят за 800 дни тези новите ще ни променят начина на живот към по-добър, какви са фактите до момента: гориво 25% нагоре ток,газ тук процентите са неясни от 20% до 45% мляко,хляб,месо,масло,олио,вино,мастика около 30% пица в ресторант 45% до 60% ДОХОДИТЕ не са мръднали ако това ще е промяната - Да ни е честито новото упрвление и напролет , който оцелее , пред парламента в софия да изкаже благодарностите си за продължаващата промяна

Отговори
8 1
Шайзе чифутска пасмино

Шайзе чифутска пасмино

05.12.2021 | 15:44

Смятате ли драги ми избиратели който си останахте по домовете и не гласувахте че този урод чифутски който се точи със такъв ентусиазъм да става Външен министър на България ще защитава интересите Български Нима забравихте ерата на чифута Сопола Му виси на Паси как безвъзмезно подари изкони Български земи за бази на задокеанските му чифутски приятели И в тези бази Българската държава няма никаква Юредическа сила Просто си имаме окупационен чифутски корпус и каквото и да е престъпление да извършат на Българска територия не подлежат на наказателна отговорност Това са последиците от подписа на чифута Паси Какво да очакваме от точещия зъби чифут Лорер задължително да ни стане Външен министър Какви други Български национални интереси ще сложи на международния политически пазар чифута Лорер и компанията му чифутска Кирчо и Кокорчо Единия точещ се за Министър председател Другия при финансите ни Значи ни готвят на прима виста тройка чифути на възлови места в нашата България или образно казано троен чифутски капан Това България ли е всъщност или Чифутия

Отговори
6 2
Лорер

Лорер

05.12.2021 | 14:56

Намирисва на нещо евро(ей)..... . Поредната СОРОС пачавра__

Отговори
9 2
Здравчева

Здравчева

05.12.2021 | 14:07

Българското общество беше оставено да умира. Това не съм го казала аз,

Отговори
12 2
Кви мерки ??

Кви мерки ??

05.12.2021 | 13:50

Кви 5 лева. Нищо не работи срещу вирусите. Това си е политико-медицински фашизъм. Около мен всичко се вапсна с ГМО и са болни до един. Малоу.мници ли ни правят.

Отговори
8 3
Педрос

Педрос

05.12.2021 | 13:38

Ма ТОЯ е от наште, ве! Бравос, така трябва. И ние сме хора, нъл тъй?

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?