Следвайте ни

От последните минути! Бойко Борисов разкри кога отварят нощните заведения

viber icon

Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19. „С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да обсъди на предстоящата среща днес с бранша налагащите се действия по отношение на готовността на ресторантите и заведенията да заработят от 1 март. В този контекст министър-председателят отбеляза, че ваксинацията трябва да продължи с постигнато темпо, а осигурените мобилни екипи за отдалечените населени места да имунизират, тъй като това е пътят затворените от пандемията сектори отново да заработят при определени условия и капацитет.

„В България при стриктно спазвани мерки и в същото време – най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават възможност на хората да живеят нормално. Българите не усещат, че има пандемия, така както в другите европейски държави. Така че да продължим по този начин“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов. 

В рамките на заседанието на кабинета министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва на премиера актуалната ситуация в страната. „По отношение на създадената организация за мобилните екипи, днес имаме заявени нужди от Ахтопол, където сме изпратили мобилен екип от РЗИ-Бургас, а други два екипа са в селата над Велико Търново – в Хаинбоаз. Там също днес започва ваксинация“, посочи здравният министър. Ангелов добави, че всички кметове в страната са информирани за възможността за заявка за мобилни екипи и здравните власти им съдействат максимално бързо.

Премиерът Бойко Борисов изрази убеденост, че въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, Европейската комисия ще предприеме необходимите действия за осигуряването на ритмични доставки от ваксини.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Юлия

Юлия

24.02.2021 | 19:52

Кога стана доктор? Защо не си гледа магистралите?

Отговори
2 1
Иван Тонев

Иван Тонев

24.02.2021 | 14:39

Тоя по цял ден се занимава с глупости! Как няма един журналист да му зададе въпроса кой върши неговата работа? Оставил е държавата на самотек и не му пука. Интересува се единствено от изборите, това е ясно, защото ако загуби знае какво гочака.

Отговори
6 4
Гуф

Гуф

24.02.2021 | 12:26

Селски тарикат

Отговори
17 5
ПОСЛЕДЕН СМЯХ

ПОСЛЕДЕН СМЯХ

24.02.2021 | 11:53

СМЕЙ СЕ СМЕЙ СЕ НЕ ТИ ОСТАНА....

Отговори
14 8
Лекар

Лекар

24.02.2021 | 11:28

По -п.рост г.ъз от теб няма!

Отговори
11 8
Някои  хора

Някои хора

24.02.2021 | 11:14

По пос ранко си сложиха мартенички.

Отговори
14 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?