71
Следвайте ни

От дрон: Експерт с три хипотези за ужаса на АМ "Струма" СНИМКИ

viber icon

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики направи анализ на снимки от дрон на пътния участък на АМ „Струма“, където стана катастрофата с македонския автобус.

По думите ѝ задължително трябва да бъде измерено състоянието на пътната маркировка в този участък, както и няколко километра по-назад, за да се види дали липсата ѝ не е объркало шофьорът и не е довело до това той да не може да следи пътя.

„Напълно е възможно знакът за острова да е липсвал или водачът да не го е видял, или да е задрямал“, допусна експертът пред bTV.

По думите ѝ от снимките с дрон много ясно се вижда как се е опитал да излезе от участъка и да стабилизира автобуса. След това е последвал ударът в мантинелата.

„Твърди се, че има взрив. Не мога да кажа в кой момент е настъпил той“, допълни тя.

Друга снимка показва поставен знак на острова на пътното платно. По думите на Русинова обаче той не е монтиран правилно, защото е поставен много високо.

„Трябва да бъде монтиран ниско долу, за да покаже, че именно долу е опасността“, поясни Диана Русинова.

„Не съм сигурна, че този знак го е имало и е хубаво да се направи проверка дали е в останките, защото не се вижда“, допълни пътният експерт.

Според нея трябва да се провери и класът на светлоотразителност. По всяка вероятност шофьорът се е объркал, смята Русинова и отново заяви, че според нея бордюрът е много висок.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

ужас

ужас

23.11.2021 | 12:37

Този експерт тр..авестит се оказа гербаджийска калинка.Последните 6 месеца не им отговаряли на сигнали,а преди това са им отговаряли предварително.За всички е ясно,че тази мантинела е причината за катастрофатаНа мен ми е интересно дали трябва да я има тази мантинела на това място.

Отговори
3 2
ужас

ужас

23.11.2021 | 12:52

Аз само питам тази мантинела каква роля играе и дали е сложена по правилата,защото за първи път виждам такова чудо.Такова нещо може да измисли само гербаджия.

Отговори
4 0
На мене

На мене

23.11.2021 | 12:57

ми е интересно колко трябва да си неграмотен, за да мислиш, че няма нужда от мантинели на магистрала.

Отговори
1 4
..._

..._

23.11.2021 | 13:18

То си има мантинела - ясно се вижда - в края на пътя, вдясно! Въпросът е за ЧИЙ *** е нужна мантинела, която да РАЗДЕЛЯ ПЪТНОТО ПЛАТНО С ДЖОБА ЗА ПОЧИВКА??? КОЙ ПЪТЕН СТРОИТЕЛЕН И ПРОЕКТАНТСКИ "ГЕНИЙ" ГО Е ИЗМИСЛИЛ ТОВА???

Отговори
3 0
0000

0000

23.11.2021 | 12:02

Тъпанарка

Отговори
4 3
ГЕРБ експерти

ГЕРБ експерти

23.11.2021 | 11:58

по БТВ,БНТ,Нова Домусчиева...

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?