Следвайте ни

От днес: Масови проверки на автобуси и камиони

viber icon
Започва нова акция с масови проверки на камиони и автобуси. Началото й е днес и ще продължи седмица, съобщи Севдалина Атанасова от "Пътна полиция".
 
Униформените ще следят за поставени колани, за шофьори, употребили алкохол и наркотици, за редовни документи и спазването на времето за почивка.

Атанасова обясни, че това е една от четирите подобни акции през годината и тя протича в цяла Европа.

При предишната акция през май са проверени близо 9000 камиона, като са установени над 2500 нарушения. От тях 1872 - за превишена скорост; седем шофьори са били с алкохол в кръвта, а без колан - 235. С нередовни документи полицаите установили около 500 души. Отново през май, при проверени над 1700 автобуса, униформените засекли 155 нарушения.

По думите на Севдалина Атанасова, констатираните нарушения при автобусите намаляват.

"Имаме проверени 1737 проверени автобуса. Установените нарушения са 155, като установените нарушения са значително по-малко от предходната такава операция. За неизползване на колани са 35, 7 са за превишаване на скоростта на движение, един случай за шофиране след употреба на наркотични вещества, нередовни документи на водача - 34, нередовни документи на превозното средства - 11", допълни тя.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?