965
Следвайте ни

От българския затвор по-хубав няма! Брендо каза къде иска да излежи присъдите си

viber icon

Кокаиновият бос Евелин Банев – Брендо направи патриотичен избор за затвора, където да бъде изпратен. Той заяви желание да излежи и трите си присъди у нас, съобщиха от Софийския градски съд. Другите две присъди са издадени от Румъния и Италия.

В СГС беше образувано производство по молба на Брендо с искане тези присъди да бъдат приети и признати у нас. Той е приложил и копия от самите присъди.

Малко по-късно обаче дойде лоша новина за родения в Тополовград престъпен бос, който се надяваше на разхлабения режим в родните затвори.

Софийският градски съд остави без разглеждане молбата на Банев да излежи у нас всичките си присъди. Разпореждането подлежи на обжалване и протест пред САС в 14-дневен срок от съобщението до страните.

Брендо нас има влязла в сила 20-годишна присъда в Италия. Румъния пък го осъди на 10 г. за трафик на 50 кг. кокаин. В България присъдата му е 6 г. затвор. Той бе признат за виновен за това, че заедно с брат си е участвал в група за пране на пари от 2002 до 2005 г. Дейността си развивали в няколко държави - България, САЩ , Австрия, Швейцария, Великобритания. Присъдата е в сила от 26 април 2018 г. и СГП незабавно разпореди задържането му. Спрямо Брендо беше наложена и забрана за напускане пределите на страната. След като е установено, че той не пребивава на известните адреси и местонахождението му е неизвестно, Банев бе обявен за общодържавно и международно издирва

След това беше задържан в Украйна, като местните съдебни власти са постановили временно задържане под стража за срок то 20 дни. От българска страна е изпратено искане за екстрадиция.

От СГС посочват, че въпреки предоставените копия от присъдите, към момента българската прокуратура не е получила официални документи от италианска и румънска страна.

От съда посочват, че Брендо може да отправи същото искане отново след като бъде екстрадиран на територията на България или на тази на Румъния, където също е издирван с цел екстрадиция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?