Следвайте ни

От 25 януари започва масово тестване на всички учители

viber icon

В България има хора, които вероятно са положителни и не са част от официалната статистика. Затова от 25 януари сме решили да започнем масово тестване на всички учители, за да видим каква е скритата заболеваемост сред тях и да проверим готовността на системата да стартираме частично присъствено обучение. Това коментира министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов при получаването на втората доставка на ваксините на "Модерна".

По въпроса с ваксинациите министърът обясни, че се очаква до края на този месец да приключи имунизирането на желаещите от първа фаза, като след това ще започне ваксинирането на желаещите в домовете за възрастни хора.

4500 лични лекари могат да правят около 45 хил. ваксинации дневно в страната. Като се прибавят системите на ВМА и големите болници, числото нараства още, затова съм спокоен и уверен в бързата ваксинация, добави мин. Ангелов.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?