Следвайте ни

Освобождават проф. Михаил Константинов от "Информационно обслужване"

viber icon

Дългогодишният ръководител на "Информационно обслужване" Михаил Константинов напуска държавното дружество през август. Това става ясно от обявление за свикване на извънредно общо събрание на 16 август с една единствена точка в дневния ред: освобождаване от длъжност на двама от членовете на Съвета на директорите - Михаил Михайлов Константинов и Валери Петров Борисов, съобщава в. "Сега".

И двамата са независими членове в борда на директорите и през февруари т.г., след проведен конкурс, са избрани за нов мандат, става ясно от публикация на сайта на транспортното министерство.

Професорът по математика е известен като един от големите противници на машинното гласуване. За неговото отстраняване от ръководния пост на "Информационно обслужване", която обработва изборните протоколи, се заговори още с встъпването в длъжност на служебния кабинет.

Министърът на транспорта и информационните технологии Георги Тодоров, който е принципал на дружеството, дори бе издал обява за провеждане на нов конкурс за представители на държавата в борда на директорите на "Информационно обслужване", но впоследствие я оттегли.

БГНЕС отбелязва, че дружеството не е 100% държавно и 0,5% от капитала му се държи от множество дребни акционери. Затова и всяка кадрова рокада в ръководството трябва да се вземе с решение на Общото събрание.

Проф. Михаил Константинов оглави "Информационно обслужване" през 2012 г. и с двегодишно прекъсване между 2014-2015 г. е председател на борда на директорите до април 2021 г. В момента председател на съвета на директорите е Валери Борисов, а Константинов е член на съвета.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

По терлици

По терлици

14.07.2021 | 16:11

Освобождаване без разследване за фалшифициране на избори е най-добрия вариант за това профанче! Трябва съд и след това каквото съда реши. С него е по-лесно. Но как ще се отърват от Гешев и Цацаров ще е по-трудно, защото правосъдие и прокуратура у нас практически няма. И няма светлина в тунела - двамата са заложници и ще отстояват борисовщината до дупка.

Отговори
5 1
Не вие срам

Не вие срам

14.07.2021 | 15:21

А е само на 73 години.

Отговори
6 1
Мъка

Мъка

14.07.2021 | 14:10

ГЕРП ще паднат под 18%.

Отговори
9 4
Густо

Густо

14.07.2021 | 14:06

Густо....

Отговори
8 5
НЕ Е ВЪЗМОЖНО .....НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ,ЧЕ ГО ОСВОБОЖДАВАТЕ

НЕ Е ВЪЗМОЖНО .....НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ,ЧЕ ГО ОСВОБОЖДАВАТЕ

14.07.2021 | 14:03

НИКАКВО ОСВОБОЖДАВАНЕ.ОСВОБОДИТЕ ЛИ ТОЗИ ГЕРБ ЩЕ СЕ СТОПЯТ НА 10% МАКСИМУМ.НАЙ-ПОСЛЕ НЯКОИ РАЗБРАХА ,КЪДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО ЗА "ИЗБОРНИТЕ ПОБЕДИ" ЗА ГЕРБ.

Отговори
9 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?