Следвайте ни

Освободеният зам.-шеф на ДАНС обяви: Бойко Рашков е изнасял тайни!

viber icon

Недялко Недялков станал жертва на решението си да отнеме достъпа до класифицирана информация на вътрешния министър

"Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е изнасял класифицирана информация. Заради това е отнет и допускът му." Това заяви уволненият заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков на влизане в агенцията, за да търси обяснение защо е махнат от поста си.

Недялков обаче твърди, че не помни какви точно тайни е разпространявал Рашков както и при какъв случай. 

По NOVA Недялков посочи, че прогнозира още кадрови промени в службата за национална сигурност, без да посочва в какъв аспект очаква да са те. 

Недялков намекна, че е станал жертва на решението си да отнеме достъпа до класифицирана информация на вътрешния министър Бойко Рашков. Вътрешният министър отказа коментар.

За освобождаването си Недялков обясни, че е разбрал от свои колеги в понеделник преди обяд. Официално той не е бил уведомен за решението на Министерския съвет. В мотивите за освобождаването му пишело: системно несправяне със служебните задължения и уронване престижа на агенцията.

„Едва ли не, аз не мога да си върша работата. На тази позиция съм от почти 8 години, многократно съм награждаван, като тази година имам поне две награди за добре свършена работа, което действително е много странно като подход от една страна. Последно, когато говорих с председателя на Агенцията – бившия председател Димитър Георгиев, той ми каза, че още по времето на предишния служебен кабинет на президента Радев е имало натиск към него да бъда освободен от тази длъжност”, коментира той.

Недялков посочи кои са най-вероятните според него причини за освобождаването му.

„Това може би го отдавам на резултатите, които постига Агенцията в това, че имаме успешни реализации срещу редица олигарси, както добре знаете, развитата шпионска мрежа, а може би и личен мотив от това, че подписът в отнемането на достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков е мой”, каза още той.

Недялков разказа и за първата си среща със служебния премиер Стефан Янев, на която е присъствал и Бойко Рашков.

„Тогава основните въпроси, които бяха задавани към мен бяха за детайлна информация, която трябва да подготвим и докладваме за шпионския случай. Впоследствие г-н Рашков се обърна към мен и попита защо не отнема достъпа до класифицирана информация на главния прокурор, на което аз му отговорих, че той има по право и това няма как да се случи, но някакси отговорът ми беше приет като едва ли не оправдание от моя страна”, коментира доскорошният зам.-председател на ДАНС.

Според Недялков освобождаването му е част от по-голяма цел.

„Целта на тези рокади е овладяване на службата чрез назначаване на хора, които дори и след като, ако се формира ново правителство след изборите, те няма да могат да бъдат сменени, тъй като решението или крайният документ за смяна на председателя на Агенцията е в резултат на указ. Това означава, че този председател без съгласието на президента няма да бъде сменен. Друго обяснение не мога да намеря. Не участвам в политически партии, последните ми 18 години са само в службата, минал съм през всички нива на йерархията”, каза той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

ефрейтора

ефрейтора

01.06.2021 | 11:48

Отворих сайта на Марица-замириса ми . А то било от миризливите тролове по-долу .

Отговори
4 3
Ама

Ама

01.06.2021 | 16:24

И твойте ефрейторски партенки вонеят яко. УУУ затварям сайта.

Отговори
1 2
Смешен плач..

Смешен плач..

01.06.2021 | 11:20

Като го гледам колко е смел,директно се сещам как се е напъчил за отнемане на правата на Рашков... Тоя Боцко го е напнал с 200 и е го на смелчага ,мънка и хленчи.... Тия пе.дали лустрация...до живот... Мятайте го на полиграфа ще строши машината с лъжите си...

Отговори
5 5
Ред в админстрацията...

Ред в админстрацията...

01.06.2021 | 10:50

Крайно време е да има регламент и протокол в тези държавни и военизирани структури...! Мъжете строг костюм ...градко избръснат...който иска да е плейбой има къде..... Жените костюм също....ще ми се явява една пр.ъдла с дънково яке била шеф на нещо си.... Всички вземат пари за облекло и очила всички....даже съдии и прокурори...това да се прекрати...може да получат по една тога....нищо повече...ще ги хрантутим ,ще паркират безплатно и ще ги обличаме....а те ще ходят като гамени.... Всички държавни служители с костюми купени с лични пари...баджове с пост и име..... строг външен вид.мъжете гладко избръснати???!!! БЕЗ КОМПРОМИС!!! Това да е условие в трудовия договор и длъжностната характеристика....и при не спазване да издържа в съда...за наказание или уволнение...

Отговори
8 3
Бил  в  отпуск

Бил в отпуск

01.06.2021 | 10:49

И не разбрал какво се случва с него. Ами с кого си съгласувал отпуска, Ти по закон си на разпологение на началника си денонощно, а той трябва според тебе да те издирва с ловджийско куче къде си. Ами само това ще ми е достатъчно да те уволня ако съм ти началник. И сега си тръгнал да търсиш обяснене от шефа си. Обяснения се искат от горе надолу , особено за служители от държавна важност.

Отговори
5 3
Гнусно

Гнусно

01.06.2021 | 10:38

ПОМ.ИЯР !!! КОЛКО ДОЛНО ПОВЕДЕНИЕ?! АБЕ КЪДЕ СА МЪЖЕТЕ С ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО В ТАЯ ДЪРЖАВА?? АБЕ ВСИЧКИ ЛИ СА РЯДКИ ЛА.ЙНА...??!. КАК МОЖЕ КАТО К'АК СИЙКА ДА СЕ СОПОЛИВИШ?? ТИ зАЩО НЕ КАЗА бОЙКО РАШКОВ Е ИЗНАСЯЛ ИНФОРмАЦИЯ....А МИШОК ТАКЪВ??? ЗА ТОВА ЛИ РАБОТИТЕ ТАМ ДА СИ СЪБИРАТЕ МАХЛЕНСКА ИНФОРМАЦИЯ... ПРО.СТАЦИ НЕ ШЕФОВЕ СТРИНИ СВАХИ,ПО.МИЯРИ....ДО ЕДИН ВЪНКА...И НА СЪД....

Отговори
10 6
jon bon

jon bon

01.06.2021 | 10:16

Мая Чушкопека, Татяна Мултигрупска , Рашков Лудото, Радев Резидента, Лупи, Румен Петков пикаещия във фонтана пиян като смок, Хаджи Генчо адвоката на Черепа, насрания и миризлив Бабикян, Чалгаря Слави са мноого по достойни май от този офицер!!!

Отговори
9 4
БАЙ СТАВРИИИИИИИИИИИИ

БАЙ СТАВРИИИИИИИИИИИИ

01.06.2021 | 10:08

ТА ТИ си жертва на самия себе си наг ляр такъв , арогант-носта ти показва колко сИ на АКАН . вСИЧКИ от кликата в па-нДи---зЪЪЪ.

Отговори
9 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?