Следвайте ни

"Оставка" и аплодисменти посрещнаха президента в Свищов

viber icon

Президентът Румен Радев беше посрещнат от две агитки в Свищов. Той пристигна в крайдунавския град за да участва във връчването на Международната награда на херцога на Единбуг, на чиято инициатива е патрон.

Малко след като слезе от служебния автообил, Радев бе посрещнат с плакати с надписи „Оставка” и „Вън” от група граждани. Полицията веднага побърза да се намеси и протестиращите бяха отцепени в една тясна пресечка, а президентът пък побърза да влезе в къщата музей „Алеко Константинов”.

Докато Радев беше ангажиран вътре, на съседната улица се появи агитка от около 20-ина негови фенове, в чийто състав влизаха предимно възрастни мъже и жени. Когато излезе от къщата музей, Радев беше посрещнат с освирквания и дюдюкания от едната улица и с аплодисменти от другата.

Той се отправи към своите привърженици и размени  по няколко думи с част от тях, след което се качи в държавната лимузина и отпътува от града.

Инициативата, в която Румен Радев участва е свързана с награждаването на 62 ученици със сребърната и златната награда на херцога на Единбург, които са положили целенасочени усилия за своето лично развитие и са предизвикали себе си за да видят на какво са способни.

От създаването си през 1956 г. в лидерската програма. Награда на херцога на Единбург са участвали над 8 млн. младежи. Днес тя работи в организации и училища в над 130 държави по света.

В нея участват младежи на възраст 14-24 години, които преминават през три нива: бронз, сребро и злато. Програмата ги предизвиква да развиват своята самодисциплина при определяне и постигане на цели, формиране на лидерски качества и умения за работа в екип.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Оставка

Оставка

26.09.2020 | 18:43

На Фигуранта!!!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?