Следвайте ни

Осигуряват 37 нови училищни автобуса

За Пловдивска и Пазарджишка област има по един, Сломянска получава два

viber icon

Тридесет и пет общини от 18 области ще получат нови училищни автобуси. Целта е да се осигури всекидневен безопасен транспорт на пътуващи деца и ученици.   

Министерството на образованието и науката (МОН) предоставя 37 автобуса. Шест от тях отиват в област Враца. По четири превозни средства са предвидени за Благоевград и Видин. За областите Бургас и Варна има по три автобуса, а за Кърджали, Плевен, Русе и Смолян – по два. По един ще получат общини в областите София, Шумен, Стара Загора, Силистра, Разград, Пловдив, Перник, Пазарджик и Ловеч. 

Автобуси се предоставят приоритетно за средищни детски градини и училища, в които се обучават деца и от други населени места. При разпределението се отчита още броят на учениците, които нямат превоз до образователните институции. Предимство имат също училища в труднодостъпни населени места. Доставките са съобразени и с потребностите, заявени от общините, училищата и детските градини. 

Училищните автобуси се доставят въз основа на рамков договор от 2020 г. По този начин МОН подпомага общините в задължението им да осигуряват превоз за децата и учениците. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

FARAON

FARAON

16.08.2021 | 17:25

КОЙ ЩЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ПОДРЪЖКАТА НА ТИЯ РАЗПРЪСНАТИ ИЗ СТРАНАТА АВТОБУСИ БЕ, ГР УХТАЛАЦИ?

Отговори
0 0
FARAON

FARAON

16.08.2021 | 17:21

ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТОЛКОВА МНОГО ЧАСТНИЦИ СЕДЯТ БЕЗ РАБОТА С АВТОБУСИТЕ, МИ МИРИШЕ НА КОРУПЦИЯ, КРАЖБА И ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА. ПОРЕДНАТА БУЛГАРАШКА СВИНЩИНА.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?