Следвайте ни

Още търсят черната кутия на падналия МиГ-29

viber icon

Продължава търсенето на черната кутия на падналия в морето край Шабла боен самолет МиГ-29. Това съобщиха преди минути от пресцентъра на Военноморските сили. Освен корабите, в издирвателната операция през почивните дни са участвали с оборудване и екипи Института по океанология към БАН с моторен кораб Номад, собственост на г-н Калин Радев, фирма ,,Хидроремонт“ ООД, както и моторен катер от фирма ,,Гео 2000“ ООД.

"В хода на операцията са открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях с дистанционно управляеми подводни апарати се оказа, че не са части от катастрофиралия самолет.

Заради неблагоприятните хидрометеорологични условия в Черно море за търсене и последващо класифициране на откритите контакти от малките плавателни съдове в района на операция, на 13.06.2021 г. обследването се извършваше само от минен ловец Цибър. Поради по-нататъшното влошаване на времето, беше взето решение за временно прекъсване на изпълнението на задачата от 01:00 часа на 14.06.2021 г.", се казва в съобщението. 

От Военноморските сили информират още, че продължава работата на щаба по събиране и анализиране на всичката налична информация с цел прецизиране на най-вероятното място за откриване на черната кутия на самолета. Паралелно с това, тече и процеса по планиране на дълбоководна водолазна операция, ако се наложи провеждането на такава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?