Следвайте ни

Още една загуба! COVID-19 покоси известен телевизионер

viber icon

Коронавирусът взе още една известна жертва - миналата нощ е погубил инж. Стефан Велев - дългогодишен журналист, публицист, програмен директор на БНТ по времето на Иван Славков в периода между 1970 и 1978 г. Тъжната вест съобщиха негови близки в социалните мрежи. Велев издъхна на 83 години.

Той бе журналист с над 60 години стаж в различни медии, театър и опера. Създател и първи генерален секретар на Асоциацията на балканските информационни агенции и почетен гражданин на Охрид.

Бил е главен координатор на Театъра на нациите в София и на Международната детска акамблея, участва в изграждането на НДК, в реставрацията на Народния театър и Пловдивския дом на културата.

Стефан Велев работи в БНТ, когато телевизията утвърждава своята първостепенна роля в информационното пространство на България. Във впечатляващата му кариера има 15 000 работни дни в българските вестници, радио, телевизия.

"Не бяха лесни тези хиляди дни, но във всеки един от тях ние останахме добри, почтени и близки хора!“, заяви Стефан Велев преди три години, когато отбеляза своя 80-ти юбилей.

Преди година Стефан Велев издаде книгата "Зазоряване преди полунощ. Ех, тази телевизия", в която разказва за изграждането и развитието на БНТ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Въх Умрял чифут Въх

Въх Умрял чифут Въх

03.04.2021 | 20:59

Въх На цели 83 години и уморил съ да копа в чифутската медийна нива с голямата мутика Въх Умрял от Корона вирус Въх Да беше умрял преди 82 години от дизинтерия Въх

Отговори
3 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?