Следвайте ни

Още двама нови депутати в НС на мястото на избрани кметове

Общо 7 са парламентаристите, които напуснаха Народното събрание, за да отидат в местната власт

viber icon

Поредна рокада в състава на парламента гласуваха депутатите в началото на днешното пленарно заседание.

Причината – няколко от народните представители спечелиха битката за местна власт, а за да седнат в кметските столове, трябва да бъдат прекратени депутатските им правомощия. Общо седем са народните избраници, които напуснаха депутатските банки, за да станат шестима от тях - градоначалници, а един - общински съветник.


Днес клетва положи Данка Зидарова-Лютова, която става народен представител от ГЕРБ, избран от 17 МИР-Пловдив. Тя влиза на мястото на Христо Грудев, който спечели изборите за кмет на Асеновград.

 

Данка Зидарова-Лютова положи клетва като депутат от ГЕРБ
Снимки: БГНЕС


Депутатите гласуваха и оставката на Атанас Стоянов от ВМРО, който напуска законодателния орган, за да стане градоначалник на Сандански.

С най-много избрани депутати за кметове са БСП. Денчо Бояджиев ще управлява Разград, Станислав Владимиров – Перник, Пенчо Милков става кмет на Русе, а Йордан Младенов на Пещера. Народните представители освободиха от длъжност и депутата от левицата Анелия Клисарова, която остана трета във вота за Варна, но ще бъде част от Общинския съвет в морската ни столица.

 

 

Източник: Дарик

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?