Следвайте ни

Осем пълни шестици по БЕЛ на изпита след 7. клас

20 деца не са изкарали нито една точка и на двата теста

viber icon

Само 8 пълни шестици по български език и литература на изпита след 7 клас. 349 са обаче седмокласниците, изкарали максималния брой точки на НВО по математика. Това информираха от МОН на пресконференция. Има трима ученици, които имат по 100 точки и на двата предмета и 20, които нямат нито една точка както по БЕЛ, така и по математика.  

Тази година седмокласниците са изкарали средно по 51,06 точки по БЕЛ и 36,33 по математика на НВО.   Това е втората година, в която НВО се провежда в този формат. Нямаме база за сравнение с предишни години, стана ясно на брифинга.  Националното външно оценяване беше проведено след онлайн обучение заради епидемията от коронавирус.

Кандидатстването след 7 клас е от 3 до 7 юли. Постижимостта на въпросите с избираем отговор през 2020 година е по-висока за сметка на тези с отворен. От резултатите става ясно, че голяма част от учениците не владеят добре  книжовно-езиковите норми.

Близо 47 % от децата имат по 0 точки на 25 въпрос. Те не са успели да разчетат внушенията в цитат от изучавана творба.  Повечето от седмокласниците са успели да преразкажат текста в последната задача, но не винаги текстът им е бил фактологически верен и подробен. По математика децата се справят трудно със задачите, които са свързани с проценти.

Резултатите за Пловдив ще бъдат оповестени днес следобед в РУО.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Анонимен ОшО

Анонимен ОшО

01.07.2020 | 20:15

Тоя е ненормален!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?