Следвайте ни

Опасна ли е 5G мрежата в България?

viber icon

Роден телеком пусна 5G мрежа в няколко български града. И веднага започнаха вълнения, заговори се дори за протест.

Доколко опасна е новата мрежа? Отговор пред Нова телевизия даде Радослав Златков, главен технически директор на телекомуникационна компания.
„Страхове относно мобилните мрежи винаги е имало. В момента те са по-масови, защото има значително повече канали, по които се разпространяват. Те обаче са абсолютно неоснователни”, отсече инженерът, който е в бранша от създаването му.

„Честотите, които се използват в Европа и в България, са същите, които използваме и за предишните технологии като ефирната телевизия и Wi Fi рутерите. Точно по този начин стартирахме и 5G мрежата. Нашите тела са подложени на подобни излъчвания от години насам”, каза още Златков. 

По думите му изискванията за поставяне на антени са много сериозни и се спазват. „Правилата в България са едни от най-строгите в Европа. Преди пускането на станция в експлоатация и по време на работата й се правят непрекъснато замервания от контролните органи”, посочи той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

ДОК

ДОК

23.09.2020 | 12:41

Правилата за поставяне на 5G предавателите, са опростени и няма достоверност в твърдяното от Мистър експерта, по темата. В други Държави, не е така. Приети са по предложение на "независимият депутат", Спас Панчев, без обсъждане от това Народно събрание. Та така с разбиращите от всичко, българи!

Отговори
2 2
да ,но

да ,но

23.09.2020 | 10:49

само за дебилните

Отговори
2 1
Батко

Батко

23.09.2020 | 10:33

Опасни са идиотите, които вярват в конспирации и на ГЕРБ!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?