2374
Следвайте ни

Опашки пред моловете връщат към купонната система от 90-те години

viber icon

Опашките пред моловете в столицата навяха спомени за времето на купоните за хляб, мляко и сирене от началото на 90-те.

Още от сутринта дълги върволици от чакащи, най-вече персонал, но и посетители, се извиха да правят тестове в разположени за целта фургони до входовете на големите търговски центрове. В един такъв на бул. "Ситняково" опашката тръгваше от входа и се точеше по тротоара чак до пресечката на булеварда с ул. "Оборище".

Повечето, очевидно неваксинирани, чакаха да си направят тест за сертификат, за да могат да влязат и да стигнат до работното си място.

Някои от хората казаха, че системата за издаване на сертификати на пункта е блокирала и заради това са се формирали опашките. Оттук произтече и забавяне при отварянето на някои от моловете, пише dir.bg.

Не навсякъде имаше пунктове за тестове, но повсеместно охраната на магазините проверяваше на входа за наличие на сертификат.

На много места, както и във ваксинационните пунктове на болниците, през целия ден блокажът на сайта за издаване на сертификати създаде затруднения и формира опашки от чакащи. 

 

Снимка: БТА

 

 

 

Снимка: Булфото

 

 

Снимка: БТА

 

 

Снимка: Булфото

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Прозаично

Прозаично

21.10.2021 | 20:35

Че то къде не е тъй ? Идеш до КАТ - системата блокирала - елате вчера, през лятото на гран пунктове - също. Имаше един министър от Габрово /Дончев май бе името му/ дето опапа милиони за електронно правителство, дето щяхме да побъркаме света с не знам какво си..... Изобщо - където е напечено - блокаж на системата. Нищо ново в бедна България. Но така е , защото на първо място ВИНАГИ е било колко и как да се открадне, пък резултата - ако е кофти - ще правим ремонт. Там ни е силата - ремонт на ремонта на ремонта......

Отговори
5 0
Ще се ваксинират

Ще се ваксинират

21.10.2021 | 19:45

Максимум 100 хиляди не повече . И всичко ще приключи .

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?