1939
Следвайте ни

Окончателно! "Вера Су" не може да бъде спасен

viber icon

Корабът "Вера Су", който заседна край Камен бряг, не може да бъде спасен, тъй като състоянието му е изключително компрометирано и той вече се води за потънало имущество. Това е становището след направените днес огледи от водолази, които се качиха и на борда на кораба. 

Снимки и видео от огледа днес показват, че машинното отделение е затопено, тъй като външните врати не са били херметически затворени, заяви директорът на Морска администрация капитан Венцислав Иванов. 

Не са били взети и допълнителните документи. В следващите дни се очаква корабособственикът да обяви, че изоставя кораба или че предприема някакви други действия. Към момента не може да се определи състоянието на товара, предава БНР.

Разглеждат се няколко хипотези за погубване на товара - чрез измиване от морето, разпад на място или депониране на определени места, ако отварянето на люковете не бъде възможно, като те ще бъдат обсъдени с МОСВ. По думите на капитан Иванов до началото на ноември месец едва ли ще се пристъпи към каквито и да било действия по претоварването на кораба.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Спасение

Спасение

12.10.2021 | 00:19

Че досега някой искал ли е да го спасява, странно. Тази цялата работа е много интересна, имаме брегова охрана, наскоро там имаше военни натовски учения, дори стана инцидент в този район с трагичен край и изведнъж нов проблем. Явно трябва да си помислим къде сме и на кого да вярваме, иначе в ежедневието всичко е нормално. Всичко това показва колко сме способни да се справим в екстремни ситуации, да ни пази господ.

Отговори
10 1
Вън фатмака

Вън фатмака

11.10.2021 | 21:25

То бива простотии, ама това е свръх. Отдавна по телевизията гледаме, че корабът е потопен. Сега ние бълг. Народ ще платим. Реши фатмака да се направи на велик и отиде да спасява кораба. Не трябваше нищо да правите. Още първия ден трябваше да извикате собственика. Сега като се намесихте ние ще плащаме, а собственика ще си вземе застраховката и ще си купи нов кораб. Трябва всички да се спасим от фатмака, от гладната зима.

Отговори
25 7
Бай Тошо

Бай Тошо

11.10.2021 | 21:23

Така е при "демокрацията", а при комунизма имаше грамаден кораб Перун! Другари, "демокрацията" ви е като Вера Су!

Отговори
18 9
Бай Гошо

Бай Гошо

11.10.2021 | 21:29

Така е, така е бай Тошо, при норвежката демокрация техния "Перун" извади потъналата "Курск".

Отговори
15 3
Бай Тошо

Бай Тошо

12.10.2021 | 22:30

Бай Гошо, в Норвегия построиха комунизма, ако не знаеш!?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?