Следвайте ни

Окончателно: Учебната година стартира присъствено ВИДЕО

viber icon

Учебната година ще стартира присъствено във всички училища. В непредвидима ситуация сме, може да се случи всички до първия учебен ден. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев на брифинг.

Балансът между правото на здраве и образование е труден, но ако затворим училищата това ще има по-негативно влияние върху учениците от коронавируса, заяви Вълчев.

При болно дете от COVID-19 незабавно ще се уведомява РЗИ.

„Държавите са избрали различни варианти. Ние избрахме всички да се върнат в клас, а когато се налага да преминават онлайн. Решихме, че не можем да си позволим една седмица децата да бъдат в клас и една седмица електронно да се обучават“, каза Вълчев.

„Ще бъде приложена стратегия за невзаимодействие между паралелките. Препоръчва се на всички училища тя да се спазва, особено за началният етап. Връзката между дете и учител е задължителна и препоръчителна и електронното образование за най – малките не е добра. Всяко училище ще направи списък от мерки“, заяви министърът.
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Микова

Микова

27.08.2020 | 12:06

Г-н министър, ако не знаете, съществува "ЗАКОН ЗА ЗДРАВОСЛОВНИ И БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД". Според него, тези условия трябва да бъдат осигурени от работодателя! Как вие, като принципал на министерството и училищните директори ще ги осигурите за всички работещи в учебните заведения?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?