Следвайте ни

Окончателно! Убиецът Джок Полфрийман е свободен да напусне България

viber icon

Окончателно, край на една сага с австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийство на студента Монов в София!

Тричленен състав на Върховния административен съд потвърди решението на Административен съд София-град, с което е отменена заповед на Дирекция „Миграция” при МВР.

С нея на австралийския гражданин Джок Полфрийман е наложена принудителна административна мярка (ПАМ) – временна забрана за напускане на Република България. Това означава, че Джок Полфрийман вече е свободен да напусне страната ни.

Решението по административно дело е окончателно. То беше образувано във ВАС по касационната жалба на директора на Дирекция „Миграция“.

Върховните съдии посочват в решението си, че забрана за напускане на страната се налага на чужденец, който е осъден с влязла в сила присъда и не е изтърпял наложеното наказание лишаване от свобода.

Предвид това, че наложеното наказание „лишаване от свобода“ на Джок Полфлийман понастоящем не се изпълнява и лицето е предсрочното условно освободено, се налага изводът, че е отпаднало изискването за прилагането на принудителна административна мярка – временна забрана за напускане на страната.

Мярката вече не изпълнява целта на закона, тъй като фактическото основание за прилагането й е отпаднало. Присъдата наказание "лишаване от свобода" в размер на 20 години е ефективно приведено в изпълнение и търпяна от лицето до 20.09.2019 г., когато то е условно предсрочно освободено от изтърпяване на остатъка от наказанието, съгласно определение на Софийски апелативен съд от 19.09.2019 г.

Неоснователен е доводът на касатора, че след като оспорената заповед на директора на дирекция „Миграция“ е издадена по предложение на Софийска градска прокуратура, тя може да бъде отменена само по предложение, направено от същата прокуратура. Никъде в Закона за чужденците в Република България не се предвижда такова изискване. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Е значи има Бог

Е значи има Бог

20.11.2020 | 20:17

Когато и да бъде освободен един убиец на комунистически копелдаци все е късно Той и не трябваше да влиза в затвора Но нищо след време ще го възнаградим.богато

Отговори
1 1
зависимости

зависимости

20.11.2020 | 14:27

Още едно показателно за нашето правосъдие дело! В името на народа....

Отговори
1 4
Нали

Нали

20.11.2020 | 19:22

Какво общо има политическата пръчка на червените бoклуци Лозан Панов с българското правосъдие?

Отговори
0 1
само в бг

само в бг

20.11.2020 | 14:00

Убийци се пускат на свобода!

Отговори
10 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай