Следвайте ни

Окончателно! Решиха как ще се формира Великото народно събрание

viber icon

Депутатите решиха окончателно на второ четене как ще бъдат избирани участниците във Велико народно събрание. Изборът ще е пропорционален, като за Обикновено народно събрание.

Народните представители отхвърлиха създаването на цяла нова глава в Изборния кодекс за изборите за ВНС, както и първоначалното предложение на управляващите изборите да са пропорционално и мажоритарно.

Далеч по-спокойно минават дебатите във втория ден на гласуване на ИК в пленарна зала. Най-големият спор предизвика една формалност. Настана объркване сред депутатите по време на гласуването по технически въпрос.

Дали параграф 8 от законопроекта да отпадне или да бъде отхвърлен? Той определя наименованието на глава 50 от ИК да се преименува на "Избори за народни представители за Народно събрание". 

Предложението на патриотите бе параграфът да се "заличи", на БСП да "отпадне", а на ГЕРБ да бъде "отхвърлен", което на практика е едно и също. Кой за чие предложение да гласува обаче обърка депутатите в иначе консенсусната ситуация.

"Ние сме "за", вие сте "против", как по-ясно да ви го кажа", почти се скара от трибуната шефката на правна комисия Анна Александрова.
 
"Г-жо Александрова, не въздействайте на залата. Нека всеки народен представител да реши как да гласува", отвърна с усмивка председателката на НС Цвета Караянчева.

Последва 5-минутна почивка, за да може всеки да си изясни ситуацията, след което параграфът бе отхвърлен, като получи подкрепата само на ГЕРБ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

18.09.2020 | 06:55

ИСКА МИ СЕ ДА ЖИВЕЯ, ДА СЕ СМЕЯ И ДА ПЕЯ... :)

Отговори
0 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

18.09.2020 | 06:35

ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН, ПО КОЙТО ВИ ИСКАМ "ОПРАВЕНИ" Е С ИЗЦЪКЛЕНИ ЗЪРКЕЛИ И СТУДЕНИ! А СКАПАНИТЕ ВИ ДУШИ, ДА ПИЩЯТ ОТ УЖАС ТРЪГВАЙКИ КЪМ НЕБИТИЕТО!

Отговори
0 0
CERTIFIED BAD ASS LOGGER

CERTIFIED BAD ASS LOGGER

18.09.2020 | 06:31

ПОНЕЖЕ РАЗНИТЕ МУ ТАМ ЕВАБИ В МОЗЪКА СКОТОВЕ - ОМОН И СИЕ, СЪЩО СА С ВЕЧНО ВДИГНАТИ ЛАПИ/КОПИТА, ЩЕ ИЗБ ИЯ МРЪ СНOТОТО ИМ ПЛЕМЕ ДО ПОСЛЕДНАТА СЕМКА, ТОЖЕ :)

Отговори
0 0
CERTIFIED BAD ASS LOGGER

CERTIFIED BAD ASS LOGGER

18.09.2020 | 06:30

НА ВСИЧКИ "АДВОКАТИ" НА ПРОКЛЕТОТО, БУЛГАРАШКО, ЕВАНО В МОЗЪКА И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОЛНО И МРЪСНО КО ПЕЛЕ, ЩЕ КАЖА СЛЕДНОТО - СЛЕД 1300 ГОДИНИ! В ЕВРОПА, ЕДИНСТВЕНОТО! КОЕТО СЕДИ МЕЖДУ ВЕЧНО ВДИГНАТАТА С ПАЛКА/ТОЯГА ЛАПА НА ТОВА ЕВАНО В МОЗЪКА ИЗЧА ДИЕ И МАЙКИТЕ/БАБИТЕ/ЛЕЛИТЕ И ОСТАНАЛИТЕ НЕЩ АСТНИЦИ СЪМ - АЗ! КАТО ЕДИН ЗВЕРО-УКРОТИТЕЛ, С БЕНЗИНОВИ РЕЗАЧКИ ЗА ДЪРВА В 2 РЪЦЕ!!! Е, ДАЛИ ПЪК НЯМА ДРУГ, ПО-ЗАБАВЕН НАЧИН ДА СИ ПРЕКАРВАМ ВРЕМЕТО? ЕТО ЗАТОВА, ЩЕ МУ РАЗ МАЖА ЧЕРЕПА НА ПРО КЛЕТОТО БУЛГАРАШКО П СЕ! И ТО С ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ, КАТО ОРГАЗЪМ! И ЧУВСТВОТО НА ДОБРЕ ИЗПЪЛНЕН ДЪЛГ :) СМ ЪРТ НА БУЛГАРАЦИТЕ !!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?