Следвайте ни

Съдът реши окончателно съдбата на ЛиЛана

viber icon

Специализираният съд върна ЛиЛана в ареста. Определението на съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. На Лиляна Деянова, както е истинското име на певицата, й е повдигнато и трето обвинение за попълване на документи с невярно съдържание, стана ясно на току що приключилото заседание на съд.

Деянова, Мартин Димитров и брат й Александър Деянов - Скилър, са обвинени за участие в престъпна група и незаконно усвояване на евросредства.

Пред медиите Лиляна Деянова коментира, че нито тя, брат й или съдружникът й заслужават да бъдат в ареста. Тя каза още, че тя и съдружникът й били задържани три дни преди да бъде въведен изготвеният от фирмата им софтуер за продажба на електронни винетки.

Според прокуратурата Деянова е излъгала властите у нас, контролиращи правилно ли се използват евросубсидиите. Обвинението смята, че  Деянова и дългогодишната й приятелка Ася Йочева,  отчели невярно над 1600 фирмени декларации. Документите били за продажбата на софтуер, изготвен с европарите. Според прокуратурата компанията нямала капацитета да го изработи.

 Защитата на Деянова оспори, че ставало въпрос за продажба, а не за производство. Апелативният спецсъд обаче не прие доводите на адвоката и върна Лиляна Деянова в ареста. Решението е окончателно. Преди да го чуе ЛиЛана за пръв път също говори пред медиите в съдебната зала. Тя изтъкна наградата си от президента за успехи в IT сектора като аргумент.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?