Следвайте ни

Огромна трагедия! Покосеният от коронавирус д-р Вакльов оставя сираче

viber icon

Двама прекрасни лекари, баща и син д-р Муса и Емил Вакльови си отидоха покосени от коронавируса. Смъртоносният хамелеон проникна най- напред в уважавания и дълбокоценен общопрактикуващ лекар в Краище,  д-р Муса Вакльов и съпругата му Ада, медицинската сестра в кабинета му, пише struma.com.

5 села в Разложко обслужвали семейство Вакльови, а най-тежко било, когато пламна цял шивашки цех в Разлог и всеотдайният д-р Муса Вакльов бе на първа линия в лечението на заразените, борейки се за живота им, за да плати със собствения си живот  мисията си на лекар.

Зарази се и съпругата му Ада, която все още е на границата между живота и смъртта в "Пирогов".

Коронавирусът "стисна" за  гърлото и синът им - 37- годишния кардиолог д-р Емил Вакльов, които угрижен за състоянието на родителите си, забрави себе си. И коронавирусът не го пощади.

Тримата Вакльови бяха закарани в "Пирогов" в тежко състояние.

Новината за смъртта на д-р Муса Вакльов буквално разтърси района, пациентите му бяха потресени. Помнят доктора, като изключително всеотдаен и вечно на разположение за техните болки и страдания. 

Скоро дойде и другата черна вест. Коронавирусът се оказа по-силен от младия д-р Емил Вакльов. Кардиологът загуби битката със смъртоносния враг, без да има някакви съпътстващи заболявания, затова и смъртта му буквално шокира всички, които го познават.

Сълзи в болница "Пулс" белязаха петъчния ден, в който дойде черната новина. "Най-добрият колега, слънчев и прекрасен човек, не е за вярване ", коментираха негови колеги покрусени.

Шокът се стовари с пълна сила и върху съпругата на д-р Вакльов, зъболекарка, майка на детето му.

Една огромна човешка трагедия, цяла фамилия покосена от коварния вирус убиец.

И на фона на пълните болници, на фона на смъртта, застигнала стотици  у нас, има хора, невежи и безотговорни, които не спазват мерките против епидемията, невярвайки, че вирусът съществува.

Чертаят световни конспирации, редят измислени теории, в които се мъчат да убеждават, уверени в правота си. Характерно за невежите!  

И затова безотговорно не се пазят, не пазят не само себе си, но и близките си.  Не спазват противоепидемичните мерки, превръщайки се в потенциална заплаха за разпространението на болестта. "Коронавирусът е страшно нещо, не сме се сблъсквали с подобна инфекция до момента, казват лекари.

Този вирус е като хамелеон, с хиляди проявления, с тежка и разнообразна симптоматика, понякога скрит и крайно опасен, такова чудо няма, коментират още - лекарите.

Тези, които системно обругаваме, чийто труд системно подценяваме, днес застанаха на първа линия, за да се борят срещу вируса, застрашавайки ежеминутно живота и здравето си.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

T-ъпак

T-ъпак

29.08.2020 | 20:22

А бе т-ъпак, те ти казват че са закарани в Пирогов с корона вирус в тежко състояние, ти ми дрънкаш глупости за инфаркти и инсулти. Щом толкова не вярваш иди в отделението за Ковид 19 па се прегръщай и целувай със заразените.Не се бой такива като теб сте безсмъртни..........

Отговори
1 0
Жълт сайт

Жълт сайт

29.08.2020 | 18:38

Марица,не четете морал на хората,които имат друго мнение за Ковид Истерията. Смъртта никой не я вика. Но не може да плашите хората. Вашата работа е да поднасяте обективно мнение,а не каквото е модерно сега. Видяхте ли епикриза, протокол от аутопсия. Човек без заболявания също умира . Инфаркт,инсулт. Дали напрежението не сие казало думата? Самата неизвестност от ставащото. А неправилно лечение?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?