Следвайте ни

"Огнеборец": Борисов обещал заплатите в МВР да се увеличат с 15 на сто

viber icon

Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент да се предвидят в бюджета на МВР за 2021 г., по перо "персонал", финансов ресурс за увеличение на възнагражденията на служителите с още 5 процента. Това каза пред медиите президентът на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков, който се срещна с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и е бил включен да участва в онлайн заседание на Министерски съвет.

По думите на Станков това означава, че за следващата година правителството предвижда увеличение на заплатите общо с 15 процента на служителите в МВР.

Премиерът е поел и ангажимент да се компенсират всички служители на пожарната, участващи в овладяването на коронавирус кризата, и да бъдат финансово наградени като полицаите.
Станков каза още, че предложението на премиера ще бъде обсъдено в синдикат "Огнеборец" и ако пожарникарите не са съгласни, ще бъдат предприети протестни действия.

Искането на синдикатите в МВР беше заплатите на служителите да се увеличат с 30 процента, като на другите 34 администрации.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?