46
Следвайте ни

Огласиха какви са нарушенията при заплатите в болница "Лозенец"

viber icon

Установихме големи диспропорции при получаването на възнагражденията в болница „Лозенец”, заяви в ефира на Нова телевизия директорът на лечебното заведение „Лозенец” доц.  Радосевет Горнев.

Нарушенията се състоят в това, че някои хора са получавали много големи възнаграждения, а други много малко спрямо труда си. Той обаче не назова конкретна сума. Новият директор обясни, че целта на него и екипът  му е служителите в болницата да получават справедливи възнаграждения за труда си.

Той изтъкна, че за трите месеца откакто е начело на болница „Лозенец” са платени 1,5 млн. лв просрочени задължения. „Искахме да осигурим спокойствие на хората”, каза доц. Горнев. Той коментира още, че ръководство не крият нищо.

По отношение на докладът, който разкрива множество нередности в болница Лозенец по време на бившия директор, доц. Горнев не беше особено словоохотлив. По отношение на това има ли камери и микрофони в  видеонаблюдение, той каза, че и сега има видеонаблюдение в болницата като част от системата за сигурност. Нямам информация да има микрофони, каза той. По отношение на злоупотреби с поръчки, той коментира, че всичко което е документирано е обект на разследване и не бих влязъл в сферата на констатации.

Той подчерта, че болницата продължава да е университетска болница, а от утре  ще е пълна със студенти.” Ангажирани сме с ковид ситуацията. Благодаря на екипа, който въпреки тежката ситуация се стараят да изчистят името на болницата”, каза още той..

Доц. Горнев посочи, че по време на неговото ръководство са направени 7 трансплантации. По отношение на това лечебното заведение да стане детска болница,той не изрази подкрепа на тази идея.  „Болница „Лозенец” е многопрофилна и университетска, изпълнява все по добре функциите си и трябва да се надграждане. Ако едно дете се нуждае от гастроентеролог, той не може да е тясно профилиран в детската област, такъв е демографския образ на България.  Ние се нуждаем от гастроентеролог, който да е добър и за деца и възрастни”, коментира доц. Горнев

Наскоро имаше рожден ден. Написах му съобщение, каза доц. Горнев попитан дали е говорил с бившия директор доц. Спасов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?