Следвайте ни

ОФИЦИАЛНО: Вижте заповедта на здравния министър за разхлабване на мерките

viber icon

Министърът на здравеопазването нареди от понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си. След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица. Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

От 1 април до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на месец април.

С пълния текст на Заповед № РД-01-194/30.03.2021 г. можете да се запознаете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Ей това е чифутска благодарност И така е описано в Библията Юда е до Х

Ей това е чифутска благодарност И така е описано в Библията Юда е до Х

30.03.2021 | 22:55

Да ама на тезгяха е всичко От ресторанти магазини кафенета бирарий малки крайпътни заведения и 50 процента безработни затънали в кредити Кредити чифутски Ама кредити Ама безлихвени Ама пак кредити И как еди безработен или съсипан за Година време бизнес да ги връща Айде на тезгяха Чифута иде с куфарчето и ще ви купи барабар с парцалите и с наследниците даже Да ви е честит Ковид 20 21 година Сурва със сурвачка чифутска

Отговори
0 0
Защо си кривите езика и мисълта Чифутите ни превземат с лукавост и под

Защо си кривите езика и мисълта Чифутите ни превземат с лукавост и под

30.03.2021 | 22:24

А бе не разбрахте ли че ф ГЕРБ и БКП Курнелия е пълно с чифути Наричайте ги чисто чифутски партий И не само това рентиери чифутски Банкери чифутски превзеха цялото политическо и икономическо пространство Ама били купелдаци на покръстени еврей Бройте ги като чифути Във всички партий са за да мирише на кенеф яко политическия ни живот За икономическия изобщо не говоря Там са първи Завършил доктор ще ми става дупетат Завършил икономика и той дупетат Имал бизинес в Щатите милиони и той дупетат Явно от дупетатство се печели повече

Отговори
3 0
Ужас

Ужас

30.03.2021 | 22:15

При пика на вълната, пълни болници, тези нещастници отварят всичко. Срамувам се, че българите продължават да позволяват това.

Отговори
4 5
марсианец

марсианец

30.03.2021 | 20:28

пореднара простотия на тоя некадърен министър и на герберите.Идва краят на тази гавра с народа от страна на герберите.

Отговори
3 2
Б.аси мамата

Б.аси мамата

30.03.2021 | 18:53

Съдбите на хората се решават от алтернативно надарени индивиди ходещи по левия бряг.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?