2374
Следвайте ни

Официално: Депутатите ще ходят на работа със зелен сертификат

viber icon

При извънредна епидемична обстановка достъпът до сградите на Народното събрание да бъде след представяне на валиден документ за пълен курс на ваксинация срещу ковид или на удостоверение за преболедуване, удостоверение за наличие на антитела, отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди това, или бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизането в сградата.

Комисията по конституционни и правни въпроси на НС, с 11 гласа "за", трима - "против", и без въздържали се, прие проекта на решение за условията на достъп до сградите на парламента, предложен от депутати от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България".

 
На вчерашното си заседание парламентарната комисия по здравеопазване също одобри текста. Така, ако бъдат гласувани и в пленарната зала, правилата трябва да влязат в сила от 24 януари т.г.

Разходите за антигенните тестове за сътрудниците на народните представители, сътрудниците на парламентарните групи, служителите на администрацията на НС и представителите на медиите да се покриват от бюджета на парламента, е предвидено в проекторешението. Това няма да важи за самите депутати и те ще си плащат сами бързите антигенни тестове.

Спор предизвика точката, която регламентира администрацията на НС да съхранява резултатите от направените бързи тестове на територията на парламента до края на деня, следващ деня на взимането на пробите. Срещу това възрази Ива Митева /"Има такъв народ"/ с мотива, че НС не е лаборатория и не може да съхранява подобни резултати. В началото на заседанието на комисията възникна спор дали точката, която е единствена, трябва да бъде обсъдена или да отпадне днес, пише dnews.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

NWO ke padne

NWO ke padne

06.01.2022 | 22:15

I ti si im v dzoba deto mi davash -. Mama vi ivoindzhevzi da vi zeluvam znaish kvo imam predvid v snimkata na pasporta.

Отговори
1 0
baba lu

baba lu

06.01.2022 | 20:23

Eh Mama vi deiba - prodadohte se za edin probit $! VGsichki stye v dzoba na svetovnata banka!

Отговори
4 1
Копейкина и Сидеров

Копейкина и Сидеров

06.01.2022 | 19:22

тоя Копейкина от Възраждане е втория Волен Сидеров откачалка кът него

Отговори
5 7
Нали

Нали

06.01.2022 | 19:14

Защо имаме управляваща коалиция и правителство след като нямат нито едно управленческо предложение и решение а всичко прието конструктивно идва от ГЕРБ?

Отговори
3 6
Пременил се Илия Га се погледнал пак с тия

Пременил се Илия Га се погледнал пак с тия

06.01.2022 | 18:00

Ами и тия тръгнаха по пързалката надолу като ГРОБаджийте и Тиквун към небитето и Ада плитически Какъв е този мазохизъм да вървят срещу Народ Но то и се очакваше такова поведение от чифутската пасмина на Кирчовци и Кокорчовци По въпроса за Дзиленото веднага се здушиха със ГРОБ и други чафути промушили се в Българския Парламент Те ви вас Премяна Кога дистрибуцията на чифутското ГМО продължава кажете му Премяна

Отговори
7 4
Запознат

Запознат

06.01.2022 | 17:58

Копейкин има отдавна Зелен Сертификат

Отговори
3 5
Попова

Попова

06.01.2022 | 17:24

Учудващото е дали ще могат си платят за фалшив такъв!?

Отговори
3 0
Копейкин

Копейкин

06.01.2022 | 17:05

Ще се ваксинира тайно от избирателите си.

Отговори
6 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?