Следвайте ни

Офицерът от НСО, обвинен за убийството на Марангозова, остава в ареста

viber icon

Офицерът от НСО Борис Иванов, който бе обвинен като организатор на убийството на брокерката Станка Марангозова, остава в ареста, реши Воненноапеативният съд в София след 3-часово заседание, съобщава 24часа.

Подполковник Иванов не присъстваше в зала 4 на Съдебната палата, където се проведе делото. Той помолил да не го конвоират от ареста на "Г.М.Димитров", а да бъде представляван от двама адвокати.

Военната прокуратура представи днес в съда нов разпит на един от обвинените по делото Венцислав Пиров. На 22 май той бе пуснат под домашен арест. По неофициална информация една от причините е, че е съдействал на разследването. В ареста освен подп. Иванов, тогава военният съд остави и Петър Костов - Стъкларя, но той не е обжалвал задържането си.

Пиров е разпитан повторно на 28 май т.г. Според прокуратурата той разказал с подробности как Борис Иванов е предложил на него и на Пешо Стъкларя да извършат убийството, поръчано според обвинението от издирвания чрез Интерпол Иво Масларов. 

При втория разпит пред следовател Пиров обяснил в детайли в кои заведения се е срещал с Иванов и Костов, но този път споменал и името на Масларов. Според защитата Иванов е контактувал с Пиров по нощните барове, но нямал нищо общо с убийството на Марангозова. 

"В 18-те тома по делото името на Борис Иванов не се съдържа никъде другаде, освен в показанията на Венцислав Пиров. С тях той прехвърля вината, просто си спасява кожата", заяви адвокат Венцислав Стефанов, един от защитниците на офицера от НСО. 

Според него Пиров е осъждан и имал "тежка затворническа кариера". По делото нямало СРС или други свидетелски показания, които да доказват връзка между обвинените.

Моторът, с който се предполага, че е извършено убийството, е бил намерен в езерото на Чепинци, защото Пиров го е хвърлил там. Неговите обяснения могат да се вземат предвид само ако има и други контролни доказателства, заяви адвокат Георги Асенов.

Защитата твърди още, че по делото има противоречащи си постановления за привиличане на обвиняемите към наказателна отговорност. В едното първоначално Пиров бил сред обвинените за убийството, но в другото името му било сменено с това на Борис Иванов.

От прокуратурата уточниха, че  Пиров е обвинен само за участие в група за наркотици, но не и за участие в убийството на Станка Марангозова. 

Мотивите на Военно-апелативния съд да остави подп. Борис Иванов в ареста ще бъдат обявени в следващите дни. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?