Следвайте ни

Очаквано! "Артекс" обжалва спирането на "Златен век"

viber icon

Както се и закани фирма "Артекс" обжалва заповедта на ДНСК за спиране на строежа на сградата "Златен век". Писмената жалба за това е получена на 25 април и е адресирана чрез ДНСК до Софийски административен съд – София град, съобщиха от строителния надзор.

Преди десетина дни ДПСК спря работата по небостъргача "Златен век", която пък стана причина за няколко протеста на жителите на квартал "Лозенец". 
 
В заповедта на ДНСК беше посочено, че строежът трябва да спре, защото  разрешителното за строеж е изтекло през ноември 2018 г. и не е имало искане за презаверка.

От "Артекс" обаче твърдят, че разрешителното им е валидно до 2020 г.

Фирмата е започнала изграждането на небостъргача през 2010 г. Има презаверено разрешително през 2012 година за нов петгодишен срок, т.е. до 2017 г. той е трябвало да бъде завършен. Компанията си осигурява удължаване на срока, на базата на това, че в промените в Закона за устройство на територията "не се съдържа изрична регламентация относно заварени случаи на вече издадени разрешения за строеж, които са валидни към датата на влизане в сила на законовите промени." 

Източник: dnes.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?