Следвайте ни

Очаква се 2 млн. българи да бъдат ваксинирани до края на годината

viber icon

Два милиона българи да бъдат ваксинирани до края на годината. Тази прогноза направи здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на парламентарния контрол.

Той обясни, че се очаква одобрението на ваксината на AstraZeneca, от която страната ни е поръчала най-голямо количество. Заради неяснотата с доставките нямало как в националния план за ваксинации да се посочи времеви срок за  различните групи хора.

„Публично достъпни на страницата на Министерството на здравеопазването са индикативните количества и срокове на доставка на двете разрешени за употреба ваксини. Всяка потвърдена от производителя доставка се обявява публично с количество и дата на доставяне. В най-скоро време се очаква издаването на одобрение за употреба от Европейската комисия на още един производител. Страхът започва там, където свършва информацията”, каза проф. Ангелов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ваксинацията

Ваксинацията

22.01.2021 | 18:18

толкова ли е маловажна та се прави с такива бавни темпове.Или ваксинацията не е имунизация?това че докторите се поставят на първо място говори че лечението на заболелите не е свигурно. ГОЛЯМА ЗАГАДКА Е.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай