Следвайте ни

Обвинение и 20 бона гаранция за лидера на "Възраждане", всявал смут у хората

viber icon

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са пропаганда.

С офийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на Костадин Костадинов, лидер на политическа партия „Възраждане”, будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите”.

Освен това отправил заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено”.

В тази връзка Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в размер на 20 000 лева. Разследването по случая продължава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Стоян

01.04.2020 | 00:50

Ами като складовете са пълни що не ги разблокират.Ако бяха разблокирали щяха да се хвалят че правят всичко възможно да ни помогнат, вместо това само ограничения .Да питам че не разбрах,колко теста са направени във Банско след затварянето му и колко заразени са открити?Може би трудно се предава от чужденци на Българи?

Отговори
1 1

gosho

30.03.2020 | 22:58

GROB ostavka kurvi dolni

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?