Следвайте ни

Общинар го отнася за "Подпорната стена" на Алепу

viber icon

По всичко личи, общинар от Созопол ще  го отнесе за придобилата печална слава "подпорна стена" на плажа Алепу. Открити са нередности при издаването на разрешително за строеж на "Алепу вилидж" АД. Бургаската окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу длъжностно лице от община Созопол.

Предстои разпит на свидетели и назначаване на експертизи. В момента строителството е спряно.

Досъдебното производство е затова, че през септември 2018 длъжностно лице от община Созопол е нарушило служебните си задължения при издаване разрешителното за строеж на "Алепу Вилидж АД", заради което е възможна облага за други лица.

В резултат на тези действия могат да настъпят и немаловажни вредни последици. Издадено е разрешително за етапно строителство на курортен комплекс в местността Алепу. Първият етап е укрепване на свлачище, а вторият е строежа на същинския комплекс.

Окръжна прокуратура-Бургас е разпоредила да бъдат изискани незабавно от община Созопол заверени копия за издадените по този казус разрешителни за строеж.

Изискана е и цялата документация за проверки на РДНСК-Бургас, както и доклад на началника на Дирекцията. Ще се разпитат всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното производство.

Предстои да се назначи и тройна техническа експертиза, съдебно-оценъчна и екологична такава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?