Следвайте ни

Община Бургас с важно уточнение за оградата в Росенец

viber icon

Община Бургас е разпоредила на собственика на имота, в който често почива Ахмед Доган,  да премахне прословутата ограда. Това става ясно от съобщение на администрацията, изпратено до медиите. 
 
"Установихме, че строителната ограда не е поставена съгласно одобрения План за безопасност и здраве. На строежа липсва информационна табела, съгласно чл. 13 от Наредба №  2. На строителната площадка не се извършват тежки строително-монтажни работи, поради което поставената ограда препятства преминаването през общинския път.

Установен е бетониран път през съседен имот- публична държавна собственост, за който в Община Бургас не са издавани строителни книжа", уточняват от Община Бургас.

Предвид направените констатации е разпоредено:

Строителната ограда да бъде незабавно премахната и да се осигури свободен достъп на гражданите по общинската улица.
На собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седем дневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани.

Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата в Община Бургас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите.
Собственикът е уведомен, че ако не представи изисканите документи в посочения срок, Община Бургас ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота и принудително премахване на строителната ограда, ограничаваща преминаването по общинския път.
"Категорично заявяваме, че общинската улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен, което е видно и от актуалната кадастрална карта", допълниха от администрацията на кмета Димитър Николов.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?