49

Зуека и още 19 искат Кошлуков вън от БНТ

Видни общественици изпратиха преди няколко дни сигнал до Съвета за електронни медии, с който призоваха генералният директор на БНТ Емил Кошлуков да не бъде допускан до изслушването във финалния етап на конкурса. Но не бяха чути.

Сред подписалите се бяха музикантът Иван Лечев, политологът проф. Евгений Дайнов, антропологът проф. Васил Гарнизов, актьорът Васил Василев-Зуека, бившата тенисистка Мануела Малеева, общо 21 популярни обществени личности.

В сигнала бяха приложени: 

1. Материали за протести, петиции и подписки за оставката на Емил Кошлуков, широко отразени в българските медии.

2. Писма и подписки за оставката на Емил Кошлуков, подкрепени от 3200 души от българския елит и гражданско общество, и от 123 български интелектуалци.

3. Критични доклади за БНТ през 2020 и 2021 г. на Организацията за сигурност и сътрудничество на Европа (ОССЕ), Репортери без граници, фондация „Медийна демокрация“ и изследване на общественото доверие в медиите на „Екзакта“.

4. Наказателни постановления на СЕМ към програмния и генерален директор на БНТ в периода 2018-2022 г.

Известните личности цитираха спорния момент от трудовия стаж на Кошлуков като директор на телевизия „Алфа“ -  медията на „Атака“. Те припомниха средния пръст, показан от Кошлуков в ефир, и директорството му в телевизия „7 дни“. Медията беше създадена от неясните капитали на КТБ и фалира заедно с банката.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?