71

Зловещият разстрел на бай Миле, който се возеше в джипа на Тато СНИМКИ

Точно преди 18 години разстреляха прочутия бодземен бос и пет души от охраната му в ресторант "Славия"

 

На 30 юли 2004-а година една от тогавашните знакови фигури в гангстерския свят у нас - Милчо Димитров Бонев, наричан бай Миле, е застрелян в заведението, което посещава всеки ден и където се чувства най-защитен - ресторант-градина "Славия" на столичната улица "Коломан", пише dnes.dir.bg.

30 юли 2004 г.
 
Нападателите действат светкавично, като във филм, и всичко се случва за няколко минути. На всичкото отгоре те нахлуват в заведението с "Легни на пода, полиция!" Точно като във филм. Самият бай Миле е бивш милиционер, преквалифицирал се в подземен бос още в първите години на Прехода.

Та, както ще се убедите по-нататък в разказа, от това какво и как се е случило, и защо съдът не можа да осъди никого за убийството на бай Миле и още петима души, след което един от подсъдимите осъди прокуратурата на България, ще се запитате следното: Ако за подобни "филми" се раздават "Оскар"-и, то при кого отива "Златната малинка"?(б.а. контрапункт на наградите "Оскар" - за най-лошите актьорски изпълнения и най-слабите филми). 

Е, сигурно има и такива, които ще си кажат: "Какво пък, нека се убиват един друг такива гангстери!" Само че няма да са съвсем прави. Та нали се надявахме, че демокрацията ще ни въведе в по-цивилизован свят; че ще имаме правосъдие, при което всички ще сме равни пред върховенството на закона?!

Освен това, знаете ли кой плаща за "Златните малинки"? - Уж държавата, но всъщност ние - "зрителите", невинните данъкоплатци. Незаконно задържаните, осъдените и оправданите, знаят това и се възползват от него.

 

Николай Николов, говорител на СДВР

Та, да се върнем на онзи 30 юли преди 18 години, когато са застреляни бай Миле и още петима души. Той пристига с брониран джип, принадлежал някога на Тодор Живков. Охраната му се състои от седем души. Двама от тях са убити още на входа на заведението. Останалите са с него вътре. В ресторанта няма външни лица, освен двама, с които бай Миле имал среща.

Единият е Николай Миланов-Митничаря, когото бай Миле искал да пита как да си купи нов брониран мерцедес от Германия, а другият - Методи Маринков, който пък търсел закрилата на бай Миле за брат си. 

Такъв общо взето е "мизансценът" на нашенския гангстерски "филм".

 

Снимки: Иван Григоров

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?