46

Зимни гръмотевици и студ! Синоптик: Градусите ще паднат през уикенда

От петък ни очаква поредният обрат във времето

Днес и утре температурите в крайните северни части на страната ще достигат 22-23 градуса. Най-топло ще бъде в Русе и Сандански. Тези температури са високи, но от петък се очакват превалявания с летен характер. В района на София, Рила и Пирин ще има и зимни гръмотевици. Това е характерно за преходния сезон в края на зимата преди пролетта", заяви синоптикът Петър Янков пред "България сутрин".

Той уточни, че валежи в петък през нощта ще има главно в южната половина на страната. А в събота следобед бързо ще се заоблачи и в цялата страна ще има превалявания със захлаждане. 

"В петък градусите ще бъдат 15-20, в събота - 10-15. Ще има чувствително захлаждане. В планините късно следобед ще превали сняг, новата снежна покривка ще бъде 3-5 см. Този сняг не е подходящ за любителите на снежните спортове, мокър и тежък е, създава условия за травми", предупреди синоптикът.

Янков посочи също, че във вторник и сряда следващата седмица отново ще има повишение на температурите, а в четвъртък и петък ни чака ново захлаждане. 

"На 20 март настъпва астрономическата пролет, но метеорологичната - с тези над 20 градуса, я изпревари", каза още Янков. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

09.03.2023 | 12:05

оферта за личен и професионален заем Ние сме кредитна финансова институция, представлявана от голяма инвестиционна група Euro Pacific Bank. Ние предлагаме много изгодни кредитни услуги от 8000 евро до сума от 500 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на погасяване от 25 години. Затова предлагаме нашите финансови услуги, ако се интересувате Имейл: [email protected]; whatsapp:+33 745 503 314

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?