71

Зимата връхлита след дни: Вижте къде ще бушуват снежни бури, дъждове и гръмотевици

Ще започне понижение на температурите, задават се валежи от дъжд и сняг

 

Днес в сряда страната ще е под влияние на преминаващ добре изразен студен атмосферен фронт, като на много места от запад на изток ще превали дъжд. Това прогнозират метеоролозите от "Метео Балканс".

Очакват се и интензивни валежи над Централна и Източна България. 

Отначало ще духа умерен югозападен вятър, но с тенденция да се ориентира от северозапад и да се усили. Ще започне и понижение на температурите.

Според последните анализи на Европейския център за средносрочни прогнози (ECMWF), под влияние на преминаващ през България средиземноморски циклон, в периода между 10 и 13 ноември ще се създаде значителна валежна обстановка от дъжд и сняг.

Около обяд в събота от югозапад на североизток облачността ще се увеличава и в Западна и Северозападна България ще започнат нови валежи от дъжд. Не е изключено  при преминаването на студения атмосферен фронт валежите да са съпроводени и от гръмотевици в Западна и Южна България.

Най-сериозна ще е обстановката на 13 ноември в понеделник. Тогава страната ни ще е под влияние на нов циклон. Очакват се значителни по количества валежи и дори висок риск от наводнения.

Моделите прогнозират и чувствително понижение на температурите и до вечерта в Западния и Централен Предбалкан и по високите полета от Западна България ще се премесват в сняг. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
хахо

хахо

08.11.2023 | 14:25

Не ми Пука! Ако вали! - Няма да излизам! Ако ще и потоп да става!

Отговори
6 4
Петър

Петър

08.11.2023 | 17:09

Аз пък ще сам навън! Зорът е веднъж, докато се намокриш. После няма значение!

Отговори
6 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?