Здравното министерство: Ваксините не водят до безплодие и не променят ДНК

Ваксините, с които България провежда имунизационната кампания срещу COVID-19, се използват по цял свят. Те са преминали успешно клинични изпитания.

Доказано е, че отговарят на всички изисквания за качество, безопасност и ефикасност, като другите лекарства. Това съобщават от Министерството на здравеопазването на страницата си във Facebook.

enlightenedВаксините са тествани първо в лаборатория, включително и върху животни, след това са проведени проучвания сред голям брой доброволци от различни държави, на различна възраст, с или без придружаващи заболявания.
enlightenedВаксините бяха разработени толкова бързо заради сериозната заплаха за общественото здраве.
enlightenedПо света вече са поставените над 2,7 милиарда ваксини.
enlightenedВаксините са сигурни и ефективни срещу тежко протичане на заболяването.
enlightenedНай-важно е ваксина да получат възрастните хора и тези с хронични заболявания, защото рискът от тежко протичане на заболяването и летален край (смърт) при тях е най-висок.
enlightenedВаксинирането дава индивидуална защита, но колкото повече хора се имунизират, толкова по-бързо да преодолеем пандемията.
enlightenedВаксините са безплатни за всички. Няма значение дали сте здравноосигурен/а или не.
enlightenedАко желаете да се имунизирате, посетете общопрактикуващ лекар или имунизационен пункт.
enlightenedВаксините не заразяват с коронавирус, не променят човешката ДНК, чрез ваксинацията не се поставя чип в тялото, ваксините не водят до безплодие, уточняват от Министерството на здравеопазването.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Зоя

Зоя

14.08.2021 | 17:23

Да, така е. Само, че на кантара се слагат ползите и вредите. Вероятността да се получат усложнения след ваксинация са много по-малко, но ако се разболееш сериозно последиците в много случаи са тежки или недай боже летални. Вярвам в медицината. Тя е постигнала много. Така, че сложете си приоритетите.

Отговори
1 0
Ковидчо:

Ковидчо:

14.08.2021 | 14:53

За да се установи дали дадена ваксина (не само за Ковид) води до безплодие или променя човешката ДНК трябва да минат години след поставянето и. Затова такива категорични заключения са най-малкото несериозни. Дай, боже, наистина да е така, но това тепърва предстои да се разбере.

Отговори
5 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?