71

Заради украинската криза: Минчев свиква извънредно заседание на парламента

Извънредно заседание на парламента свиква председателят на Народното събрание Никола Минчев. Депутатите ще се съберат на 26 януари от 15.30 часа.

В дневния ред е изслушване на министър-председателя, министъра на отбраната, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване във връзка с конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО- Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

 
Искането за извънредно заседание беше внесено на 24 януари 2022 г. от 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ- СДС.

Председателят на парламента е решил да насрочи заседанието за сряда от 15.30 ч. , за да може да бъде представена пълна информация по поставените въпроси.

Днес ще заседава Съветът по сигурността към Министерския съвет, а утре ще има заседание на правителството, на които ще бъдат обсъждани напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Само едно нещо да попитам

Само едно нещо да попитам

25.01.2022 | 09:57

Накарахте ли ЛУКОЙЛ най-после да започне да си плаща данъците в България? Щото в Румъния отдавна им свиха сармите! Докога Българският национален капитал ще изтича в посока русия?

Отговори
1 0
Вижте истината! Световен фашизъм.

Вижте истината! Световен фашизъм.

25.01.2022 | 09:38

Фалшива война е продължение на фалшивия вирус. Забелязахте ли ДЕФИЦИТА на промишлени стоки освен този на енергия? Както липсват чипове ще липсват и торове на пролет и се задава ДЕФИЦИТ на ХРАНА. Координирани действия на СВЕТОВНИЯТ "елит" срещу ЧОВЕКА! Кинжалът на манипулацията ще се забие В съзнанието на ОПРОСТАЧЕНИЯ с години народ, включая журналистиката и интелигенцията.

Отговори
1 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?