3906

Заради пожарите: Обявиха частично бедствено положение край Чепеларе

Към момента са пострадали близо 600 декара, предимно държавни гори 

Обявено е частично бедствено положение на територията на община Чепеларе, отнасящо се за с. Хвойна и с. Студенец, в чийто район има огромен горски пожар, съобщават от общинската администрация.Размерът на огненото бедствие край Хвойна.

От вчера екипите денонощно работят и има добра координация между всички огнеборци. Към момента са пострадали близо 600 декара, предимно държавни гори.

 

От Община Чепеларе напомнят, че доброволците, които желаят да се включат в гасенето на пожара да се запишат при дежурния служител в администрацията. Сборният пункт за утре отново е 8:00 часа пред Горското стопанство в с. Хвойна. Желателно е да имат направена застраховка. При необходимост ще бъде организиран транспорт в 7:30 часа от паркинга пред община Чепеларе след координация със записалите се.

Два вертолета Cougar и Ми-17 с екипажи от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили и днес се включиха в гасенето на големия пожар в Родопите - в района на община Чепеларе, област Смолян, информира darik.bg. 

Водоснабдяването се осъществява от микроязовири край Асеновград и от река Белишка над град Лъки, информират от Министерство на отбраната. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?