3906

Заради борбата с дезинформацията: Специален пратеник на САЩ идва у нас

Специалният пратеник и координатор на Глобалния център за ангажираност на САЩ Джеймс П. Рубин ще посети страната ни през настоящата седмица, става ясно от съобщение на Държавния департамент на Щатите.

Рубин ще пътува от 28 май до 3 юни, като в това време той ще бъде в Братислава, Словакия; София, България; и Брюксел, Белгия.

В Братислава специалният пратеник ще присъства на форума GLOBSEC 2023, за да подобри координацията на регионалната сигурност, посочват от Държавния департамент, пише dnes.dir.bg.

На всяка спирка Рубин ще се среща с представители на местното правителство и ЕС, както и с представители на гражданското общество, за да засили подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията.

Той ще обсъди текущите опити на Русия и други участници, които разпространяват дезинформация, за да подкопаят демокрацията и националната сигурност, и как нашите нации могат колективно да противодействат на заплахите в информационното пространство, посочват още от САЩ.

В началото на май Джеймс Рубин и премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се срещнаха във Вашингтон, където подписаха меморандум между двете държави за стратегическо партньорство в борбата с дезинформацията, което ще позволи на двете държави интензивно сътрудничество "в противодействието на манипулирането на информация и борба с дезинформацията", предаде тогава БТА.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
в шорошоядската прогнила кочина щял да дойде

в шорошоядската прогнила кочина щял да дойде

29.05.2023 | 22:00

крадлив господар да вика : дръжте крадеца!

Отговори
4 0
Нали Бя

Нали Бя

29.05.2023 | 20:50

А ние всички със нетърпение очаквахме по ранко да кацне един специалист от историята на една държава който да ни обясни всичко Но не би Шъ трябва да се задоволим със неговия заместник изглежда Тю бре Колко сме незначителни Пращат ни някакви си заместници и секретарки Нали

Отговори
2 2
Дипломатично и малце иронично

Дипломатично и малце иронично

29.05.2023 | 20:36

Аз съм Гражданското общество Тъ моля другаря Рубин предварително да ме уведоми га иска да се срещне с мен Щото тази седмица съм зает да копам царцата Ако ми остане време гражданско ша съ срещна със него Иначе Сори другарю Рубин Няма да можеш да се срещнеш със мен Гражданското общество

Отговори
2 2

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?