71

Заплита се мистерията със самолета нарушител

Продължава разследването на странния случай, при който малък самолет премина през въздушното пространство на шест държави и кацна в България. Все още няма яснота кои са пилотът и пасажерите на борда, предава bTV.

При проверката на машината не са открити незаконни вещества или предмети. Самолетът бе проверен освен за взривни вещества и наркотици, също за биологичен материал бяха снети натривки за отпечатъци, но към този момент няма данни да са открити някакви следи.

 

Когато самолетът е бил открит на летището край Търговище от полицаите, двата мотора все още са били топли. Машината е открита при проверка след подаден сигнал от Министерство на вътрешните работи за нарушеното ни въздушно пространство. Вследствие на това полицаите проверяват всички възможни места, където може да се приземи подобна машина.

Самолетът е шестместен с литовска позивна. По неофициална информация обаче самолетът е дерегистриран през 2009 г. и по време на въпросния полет, нарушил въздушното пространство на седем страни, в това число и на България, е летял с изключени транспондери.

Друг интересен факт при намирането му е, че самолетът е имал камера на антената над кабината, която в реално време е излъчвала посредством сим карта. Така че по всичко личи, че наистина пилотът и хората са имали достатъчно време, за да се подготвят.

Естествено, хипотезите за този полет са най-различни, но пък според разследването, което тече вече трети ден, основната версия е, че самолетът е бил откраднат.

Разследването се води по под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Вчера окръжният прокурор съобщи, че в кабината са намерени различен род документи, но нито и карти, но нито един от тях няма касателство към въпросния полет на нарушил въздушното пространство на седем страни.

Сега самолетът остава на пистата на Летище Буховци под полицейска охрана.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
тестване

тестване

11.06.2022 | 17:05

Самолетът нагледно показа колко струва защитата на НАТО в Източна Европа - прелетя над 7 държави и кацна необезпокояван. Може да е превозвал всичко - няма как да се разбере.Няма да разберат и чие притежание е - на някаква фирма - може би на безимотен ром??

Отговори
3 1
Ей само глупаци по форумите

Ей само глупаци по форумите

11.06.2022 | 17:28

НАТО тества страна извън него. Китайските боклуци за населението се оказаха боклуци и за военните.

Отговори
2 1
Ами ако??

Ами ако??

11.06.2022 | 15:23

Следващият път е боен самолет.....с исключен транспондер.

Отговори
3 1
Пилотите

Пилотите

11.06.2022 | 12:55

Ся къркат некъде с Дамаджаната.

Отговори
3 3
Да така е

Да така е

11.06.2022 | 13:26

Пийваме и чакаме две леки жени по 20лв/час - Роска с тънкото гласче и Соломонка с вид на плъх.

Отговори
5 2
Император Владимир

Император Владимир

11.06.2022 | 12:50

Лично аз и Лавров пилотирахме. Търсиме киро тъпото, асен халката и няква си ромка херо да ги пратим в Сибир.

Отговори
6 6
Грънча от ПОТ ТВ

Грънча от ПОТ ТВ

11.06.2022 | 12:37

Това са руски диверсанти, които търсят мен и Иво Минджев!

Отговори
3 6
kokorcho

kokorcho

11.06.2022 | 11:56

tozi malak samolet vi napravi za smqh.Evala na pilota.Qvno e mnogo dobre obuchen

Отговори
7 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?