49

Зам.-шефът на парламента: Вето на петролното ембарго срещу Русия, ако не получим отсрочка

"Цените в България са доста по-ниски от тези в ЕС. Към днешна дата не се увеличава драстично увеличение на цените на петрола. Правителството е заявила категорична позиция - да поиска от ЕС ембаргото на петролните продукти да бъде с отсрочено действие 2-годишен период за България. Ако това не се случи, българската страна е готова да наложи дори и вето на това решение". Това каза зам.-шефът на НС Мирослав Иванов по Нова тв.

Той допълни, че се търси газ от няколко различни места. "На първо място ще потекат по-големи количества от азерски газ, който беше отказан от предишното ръководство на "Булгаргаз", каза още той.

По думите му има непрекъснат диалог на ниво коалиционни партньори и е важно коалицията да върви напред.

"Много често ставаме свидетели на безсмислени дебати в пленарна зала, а това до голяма степен е породено от страна на опозицията. Опозицията генерира по-големият обем от време в дискусиите", каза още Мирослав Иванов.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Based Bulgarian

Based Bulgarian

09.05.2022 | 08:36

Тоя с девствения мустак да не се обажда, нищо че е по стар от мен , прилича на седмокласник неподготвен за матура.

Отговори
1 0
Пена

Пена

08.05.2022 | 11:09

Плюс че никой не им вярва. Изпълняват задачите си по план за ликвидирането на българския народ и предоставяне територията на запада за използване както са им поставени.

Отговори
6 0
Пена

Пена

08.05.2022 | 11:07

Инфантилна работа на 100%.

Отговори
6 0
Тато

Тато

08.05.2022 | 10:54

Това дете на снимката ли е заместник председател на парламента . Това което е казал е глупост . Първо да види хората в Европа какви заплати имат и тогава да говори.

Отговори
7 0
kokorcho

kokorcho

08.05.2022 | 10:12

te cenite sa dosta po niski ot tezi v ES ,no i zaplatite sa mnoooogooo po niski ot tezi v ES.prestanete da sravnqvate vsichko s evropeyskiqt sayz ami napravete neshto da ne mizeruvat balgarite¡¡¡¡¡

Отговори
8 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?