71

Загадъчно: Ива Митева обясни защо напусна Слави Трифонов

С новите правила за гласуване не могат да се намерят хора за секционните комисии

Никога не съм била в "Има такъв народ", а съм била експерт и не съм вземала политическите решения. Това отговори пред bTV Ива Митева тази сутрин на въпрос защо е напуснала партията на Слави Трифонов.

"Разочарования има всеки. Когато човек не харесва пътя, по който е тръгнал, открива нов път", заяви тя на въпрос какви са разочарованията й от Слави Трифонов.

 
В момента Митева се е върнала на работа в парламента като чиновник, но е в неплатен отпуск.

"Предложено е смесването на хартия с машини, което беше 2020 г. Тогава обаче машините пускаха протокол, а сега се предлага само машините да са принтери.

Не се съмнявам в резултатите от изборите, но когато 111 хил. избиратели са внесли подписка за връщане на хартията и имат съмнения, може би трябва да се чуят и те."


В момента се направи най-лошият вариант. По-често щеше да е отменят машинното гласуване. Или да остане машината като досега и да се върне хартията, категорична бе тя. Според нея машината трябва да вади протокол, който да е валиден, както бе през 2020 г.

Тя изрази подкрепа да се въведат преброителните комисии, а не броенето да става в секциите. Подобно предложение в парламента е внесла "Демократична България".

С новите правила ще е много трудно да се намерят хора за секционните комисии и случките от "Арена Армеец" преди време ще ни се сторят песен, заяви още Ива Митева.

Ако всеки парламент ще променя ЦИК, тогава да се махне мандатността на комисията, добави още бившата шефка на парламента.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Вяра

Вяра

23.11.2022 | 08:11

Боклук—предател си като Славица!

Отговори
1 0
Сивият кардинал

Сивият кардинал

22.11.2022 | 10:47

Що така ма Миме

Отговори
7 0
Ратка пирадка

Ратка пирадка

22.11.2022 | 10:30

А какво ги интересува това нормалните хора?

Отговори
6 3
Св. Харалампий

Св. Харалампий

22.11.2022 | 10:26

Хартиената бюлетина ще позволи на два милиона мъртви души да гласуват, беше ги страх от машините а хартиената коалиция извърши благородно дело и уважи мъртвите.

Отговори
11 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?