Задържаха мъж за фалшиви сигнали на 112

Четиридесет и осем годишният Васил Д. от Звъничево е задържан за подаване на фалшиви сигнали на спешните телефони. За времето от 22 ч. до 1.30 ч. в нощта срещу петък непознат мъжки глас се обадил няколко пъти на номерата за спешни повиквания 112, 166 и 150. Той съобщил за случай, при който лице се намира в безпомощно състояние в близост до бензиностанция в пазарджишкото село Звъничево. Малко по-късно същият мъж отново са обадил и информирал за наличие на труп в близост до гробищата на същото село. Въпреки че на посочените места били изпращани автопатрули, сигналите не се потвърдили.

След проведеното разследване „по горещи следи" пазарджишките криминалисти бързо стигнали до анонимния телефонист. Установено е, че това е 48-годишният жител на селото В.Д. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУМВР  -  Пазарджик. Иззет е мобилният телефон, от който е направил обажданията. По случая е образувано полицейско производство.

Това не е изолиран случай, казаха и от Спешна помощ - Пещера. Нерядко на тях им подават сигнали за несъществуващи катастрофи и други произшествия. Медиците апелират на извършителите да бъдат налагани строги санкции. Те имат и подкрепата на пожарникарите, които често пускат сирените, за да отидат нахалост до посочен по телефона обект.   

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?