2374

Забраняват със знаци тежкотоварния трафик в малките населени места

Ще се поставят знаци за забрана в малките населени места, за да не преминава тежкотоварен трафик. Това каза регионалният министър Гроздан Караджов пред бТВ. В Монтанско това ще се случи до 2 седмици, обяви той.
  
Това се налага заради зачестилите инциденти. Вчера тежкотоварен автомобил се вряза в къща в Монтанско. Шофьорът е загубил контрол над превозното средство и катастрофирал в къщата. Участъкът е част от републиканската пътна мрежа. Караджов коментира и АМ „Струма“, която според него може да е крайъгълният камък на управлението.

Той заяви, че ще има среща между екоминистерството и регионалното за съдбата на магистралата. Караджов обясни и че ще се работи по отстраняване на неравностите по всички автомагистрали и пътища от първи клас, където ги има. Естествено това означава много ремонтни и временна организация на движението. Знам, че е много изнервящо и знам, че много ни се иска да стигне набързо било по работа, било до морето, но ще трябва да се съобразяваме. Това е във интерес на нашата безопасност и тази на децата“, коментира регионалният министър. Според него това е важно, за да няма аквапланинг. „С абсолютно добра равнинност на настилката ще се премахнат всички аквапланинг точки“, каза той.

Караджов добави и че ще се подменят стари знаци, защото има такива на половин век.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?