71

За пръв път: Бузлуджа отваря за посетители след 30 години

Монумент Бузлуджа ще отвори за посетители за пръв път от над 30 години насам. Това съобщиха във своята фейсбук страница от Фондация "Проект Бузлуджа", съсздадена с цел опазване на паметника, пише dariknews.bg.

Във фоайето посетителите ще могат да научат за историята на сградата, актуалните дейности по опазването ѝ, както и бъдещия ѝ потенциал чрез видео прожекции, разкриват от "Проект Бузлуджа". 

От инфо павилион ще могат да закупят билет за обиколка с екскурзовод. Турът се провежда по изградени за целта обезопасени посетителски пътеки, става ясно още от представената информация. 


В основната зала се намира стабилизираната куполна мозайка. Опасните отломки от покрива са отстранени и посетителите могат да обиколят залата, да седнат на трибуните и да научат повече за историята на мястото от екскурзовода, пише още в социалните мрежи. 


Стенните мозайки се намират зад зелените платна на временния защитен навес, който ги пази от дъжд и сняг. Посетителите ще могат да видят част от тях. Обиколка на всички мозайки ще бъде предлагана в специализирани турове. На финала посетителите ще се насладят на изключителната природна панорама, разгръщаща се от центъра на България, обясняват от "Проект Бузлуджа". 





Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Много Напян за нищо

Много Напян за нищо

07.09.2022 | 19:32

Ей сега куманистите ща имат най сетне молитвен дом И тъй като е по близо до Бога може молитвите им да фанат дикиш Да спечелят мнозинство Сами да управлява Вервате ли че ще стане и че Господ Бог ще чуе молитвите на фанариоти

Отговори
2 3
ДЕДО

ДЕДО

07.09.2022 | 20:45

БУЗЛУЖА НЕ Е РЕМОНТИРАНА ОТ КОМУНИСТИТЕ А ОТ ХОРА КОИТО ЗАЧИТАТ ПАМЕТНИЦИТЕ И КОМУНИСТИ НЕ СЕ ДОПУСКАТ

Отговори
3 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?