4020

За пореден път: Над 120 българи са блокирани на летището в Бари

Над 100 българи са блокирани на летището в Бари. Пред bTV сънародниците ни разказват, че вече над 15 часа са без информация как ще бъдат превозени до България.

Полетът от Бари до София е трябвало да излети снощи в 22:35  ч. българско време. Първоначално пътниците са информирани за закъснение от над 2 часа, разказва Филип Петрунов. Суматохата обаче настъпва след качването им в самолета.

„При пилота влизаха, излизаха, говореха по телефона. След което стюардесата казва: Полетът се отменя. Не дадоха никакво обяснение, казаха, че ще получим информация. По принцип един от пътниците, който е авиомеханик, говори с пилота -  пилотът каза, че му е изтекло работното време, и няма повече да изпълнява полети, понеже бил цял ден на кафета и е недопустимо да лети към София. Доколкото разбрахме, в София е имало и гръмотевици и буря“, разказва Филип.

Представител на авиокомпанията не е имало, допълва още сънародникът ни.

„Тук сме повече от 12 часа, без никаква помощ, без храна, без съдействие. Това е недопустимо. Малки деца спят на пейките.  4-5 души пуснаха есемеси, че екипът прави всичко възможно да намери хотели. За над 120 души това е невъзможно. Ние търсихме хотели, но всичко беше затворено“, обясни мъжът.

Свързахме се с авиокомпанията - оттам се ангажираха да проверят случая. А пътниците са категорични, че ще търсят правата си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Евтините полети

Евтините полети

06.08.2023 | 18:53

си носят съответните рискове.

Отговори
0 0
а ла Хуля Фишер

а ла Хуля Фишер

06.08.2023 | 17:52

Да им помогна , но къде е туй Бари

Отговори
0 2

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?