3906

Втората мисия на въздушната ни линейка - в Сандански за жена с фрактури

Първият случай, в който хеликоптерът бе използван, бе за транспортирането на жена от Шумен във Военномедицинската академия в София от изцяло български екип

 

Първият ни хеликоптер за спешна медицинска помощ по въздух излита за Сандански, за да транспортира пострадала жена, информира БГНЕС.

Повече за втората мисия на въздушната ни линейка, разказа Димчо Добрев, изпълнителен директор на "България Хели Мед Сървиз".

"Хеликоптерът излетя за вторична мисия до Сандански, където да транспортира жена с фрактури до "Пирогов". Хеликоптерът кацна в София на болничното вертолетно летище "Св. Екатерина", обясни той.

Това е вторична мисия. Изпълнителният директор на "България Хели Мед Сървиз" отбеляза, че пилотите са изключително подготвени, с много часове, с опит в такива мисии, така че няма никакви притеснения за изпълнение на задачата.

"Нашата работа е да помагаме на хората и ще ги направим по възможно най-добрия начин и по най-безопасния начин", увери Добрев.

Хеликоптерът излетя от двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП в столичния квартал „Враждебна".

Първият случай, в който хеликоптерът бе използван, бе за транспортирането на жена от Шумен във Военномедицинската академия в София от изцяло български екип. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?